.dag texel en .ik boycot de spelen

februari 22, 2010 on 8:25 pm | In ge | 22 Comments

Na talloze keren terug te zijn gelopen en zelfs gereden voor een vergeten knuffeltje/autootje/poppetje/diertje/treintje, vertelde ik Kleuter een tijdje geleden dat het Zijn Verantwoordelijkheid was. En niet meer de mijne. Als hij zo nodig een knuffeltje/autootje/poppetje/diertje/treintje mee moest nemen naar de supermarkt. En hij snapte het. En nam vooral z’n favoriete knuffeltjes/autootjes/poppetjes/diertjes/treintjes niet meer mee. Het kind heeft zelfkennis.

Toch waren we vandaag al thuis toen hij ineens riep, Texel! En ik wist meteen wat er gebeurd was. Het lievekleinewitte zeehondje dat ik voor ‘m kocht op Texel, hence de naam, was in de supermarkt blijven liggen. En ik haalde diep adem en hoorde mezelf zeggen dat we Niet terug gingen. Ondanks dat ik wist dat Texel wèl een van z’n favoriete diertjes is. En Kleuter kondigde aan dat ‘ie er wel om ging huilen. En deed dat vervolgens. Heel hard. En ik brabbelde nog wat over Verantwoordelijkheid en dat ‘ie de winkel anders wel mocht bellen, maar dat ‘ie dan beter eerst zou stoppen met dat huilen.
Ze hadden niks gezien, gevonden of gehoord, maar we moesten morgen nog maar eens terug langs komen.
En vooruit, aangezien er morgen toch weer boodschappen gehaald moeten worden.
Vooruit.
En anders, dag Texel.

Verder kijk ik niet naar de WinterSpelen. Uit principe. Eigenlijk best jammer, want ik slaap al drie nachten Erg Slecht en als je dan toch wakker bent. Maar ik vind het Van Den Zotte. En nu mogen jullie massaal over me heen vallen, maar ik blijf erbij. Nadat de zomerspelen van Athene een gat van $ 7,2 miljard achter lieten, Atlanta $ 609 miljoen in rook zag opgaan en de zomerspelen Sydney ruim $ 700 miljoen kostten, gaat nu Canada maar weer eens het geld van de belastingbetaler weggooien. De schuld van Montreal ’76 is net afbetaald. Het totaal aan kosten wordt dit keer maar liefst rond de $ 6 miljard geschat en de gemeente Vancouver moest al inspringen om het Olympisch dorp, dat $ 100 miljoen meer kostte dan begroot, te redden. Deze steunoperatie viel samen met het ontslag van 800 mensen in het onderwijs. En een enorme stijging in het aantal daklozen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En is die financiële #proest crisis eigenlijk al ’s voorbij?

Buurdinnetje zit al weken in Vancouver voor d’r werk en stuurt enthousiaste mailtjes en een collega van Vriendje is systeem-tech in het Holland Heineken House en vond de sfeer in Peking beter.
Ik dacht, vroeger, altijd dat het om sport ging.

*Ik las ook hier. #enlui

22 Comments »

RSS feed for comments on this post.

 1. Gelukkig was het geen supermarkt op Texel waar dat lievekleinewitte zeehondje is kwijtgeraakt.

  En groot gelijk: de olympische spelen stellen toch gelemaal niks meer voor tegenwoordig. Geen moer aan om naar te kijken, vindt ik ook.

  Comment door Ruthy — 22/02/2010 #

 2. Het gaat nog steeds om sport. En die is bij tijd en wijlen prachtig. Mensen die hun absolute droom kunnen verwezenlijken en het dan niet laten liggen door zichzelf groots te overtreffen. Daar krijg ik echt natte ogen van; net als van een kind dat z’n lievelingsknuffel verliest. En ja, dat geld-verhaal is ernstig, absoluut.

  Comment door Yvonn — 22/02/2010 #

 3. Arme Texel, arme Kleuter. Maar ja, ik ben ook van de Verantwoordelijkheid. Hoewel.. zelf hoeven we er niets aan te doen, omdat Liz zelf zegt: Pech! Geleerd op het dagverblijf. Krijg je niet de kleur beker die je wilt: Pech! Zijn de soepstengels op, nadat je er al 2 hebt gekregen: Pech! Om in jouw stijl te gaan: Ik hartje Pech!
  Wat betreft de OS ben ik het niet met je eens. Ha!
  Nou ja, tuurlijk. ’t Is veel geld. Maar de verbondenheid, he!? 😉
  Maar echt. Het doet wat die spelen, vind ik. Komt misschien omdat het mijn droom altijd was (en er nu veel bekenden van ons mee doen, waaronder Gouden Mark!!!).

  Comment door Jolanda — 22/02/2010 #

 4. groot gelijk. Van de verantwoordelijkheid én de spelen. Ik kijk ook niet. En ik zeg al een eeuwigheid tegen mijn jongens ‘dàn moet je het zélf maar weten hoor.’

  Comment door jennifer — 22/02/2010 #

 5. @yvonn, z’n lievelingsknuffels liggen veilig in bed. die neemt ‘ie ook echt niet mee, behalve logeren =) maar sinds ‘ie texel laatst weer gevonden had, mocht die ook (weer) in bed. dus tja. we zien ’t wel morgen.
  @jolanda, Kleuter kent Pech ook wel ; ) en ik weet van je schaatsverleden, zag laatst die foto’s nog en snap dat ook wel. maar gouden mark ken ik niet en de rest snap ik echt niet.

  Comment door de mama — 22/02/2010 #

 6. @jennifer, Kleuter wist het ook en daarom kondigde ‘ie ook nog even aan dat ‘ie er wèl om ging huilen. de schat. (en ik hoop natuurlijk hartstikke dat we dat ding morgen op kunnen halen.)

  Comment door de mama — 22/02/2010 #

 7. Gezien de kosten vind ik dat je gelijk hebt.
  Gezien ‘hetgaattochomdesport’ ben ik er van overtuigd dat het voor de sporters ook echt om de sport gaat.
  Ik blijf het gaaf vinden. Nederlanders op het ijs tijdens de spelen.
  Dus ik slaap niet slecht, wel kort.

  Comment door Von — 22/02/2010 #

 8. Oh Texel op knuffelcrossing?
  Goh, dat van die financiële toestanden wist ik niet. Da’s niet tof. Gelukkig hebben we hier geen bergen dus.

  Comment door Toaske — 22/02/2010 #

 9. Ik hoop voor hem dat het texels beestje terug komt!!
  En ja, brood en spelen…
  Houdt het volk tevreden.

  Comment door Adolf — 22/02/2010 #

 10. Ik boycot de spelen ook, maar om heelwat minder principiele redenen 😉 Drie weken geen nieuwe afleveringen van House op de Amerikaanse tv, geen Flikken Maastricht en geen Wie is de Mol op de NL tv. En dat allemaal omdat er ergens op de wereld mensen aan het schaatsen zijn. Ik hou helemaal niet van schaatsen 🙁 Maar ja, mij vraagt niemand iets he 🙂

  Comment door Jose — 23/02/2010 #

 11. De spelen boycotten lukt hier in huis echt niet omdat vriendje er enorme fan van is en ikzelf toch ook wel heul graag schaatsen en skieën kijk. 🙂

  Oh, die Texel, oh die Kleuter…. wat een verdriet. Ik hoop dat Kleuter Texel terug vindt.

  Comment door Marijke — 23/02/2010 #

 12. Texel, wat een ontzettend coole naam voor een zeehondje. Beter dan seabird. Een harde leerweg wel, soms nodig. Toch zielig, voor Texel…die nu opnieuw huiler is geworden.
  ‘de spelen’, kijk er ook niet naar. Hoor iedere dag op mn werk wie er heeft gewonnen, dus hoef niet te kijken. En ik ga ook niet kijken….heb betere dingen te doen dan sport kijken.

  Comment door maureen — 23/02/2010 #

 13. Als je als die kinderen met al hun speelgoed/knuffels/tuttels ziet sjouwen, dan verbaast het me überhaupt dat ze af en toe weer met die dingen thuiskomen. Mijn neefje heeft ook altijd zij hele verzameling knuffels mee.
  En ik kijk eigenlijk alleen schaatsen, dat vind ik gewoon een leuke sport.

  Comment door Eline — 23/02/2010 #

 14. Vreselijk al dat lievelingsspeelgoed en die knuffels. Sven is aap ook al kwijt geweest, en gelukkig is ie weer terug. Speelgoed nemen we niet meer mee als we weg gaan en als hij al iets mee mag nemen dan blijft het veilig in de auto liggen.

  Comment door Loezju — 23/02/2010 #

 15. Volgens mij ben je een beetje in de war, net als kleuter, alleen begrijp ik hem en jou deze keer niet! De spelen boycotten, ben je wel lekker? Nee, boycot dan de politiek, dan ben je beter bezig. De spelen zijn 1x in de 4 jaar, het kabinet heeft een kortere houdbaarheid datum.. Die zijn goed bezig! 😉

  Comment door Henry ™ — 24/02/2010 #

 16. Vertel, vertel, is Texel terecht?

  En de spelen?! Ik hartje schaatsen! Wat een drama gisteravond, echt heel erg bitter…

  Comment door Andrea — 24/02/2010 #

 17. En?, En?, En? Is Texel terecht??

  Comment door Jetty — 24/02/2010 #

 18. Ooit raakte Merlijn zijn lievelingsknuffel kwijt in de Edah. En wanneer ik er nu aan denk, vind ik het nog steeds rot, hahaha. Niet omdat ik zelf die knuffel zo mis 😉 maar vanwege het kinderverdriet van toen. Ik hoop dat Texel weer terecht komt, hoor!

  Comment door Tina — 24/02/2010 #

 19. Kleuter is nog wel erg jong hoor, voor zulke harde levenslessen. Als je als volwassene ergens iets dierbaars hebt laten liggen, zorg je toch ook dat je het terug krijgt?
  Wat de OS betreft, als het schaatsen op een redelijke tijd (dus niet middenin de nacht) wordt uitgezonden, dan kijk ik met een schuin oog. Het interesseert me niet echt.

  Comment door Trui — 24/02/2010 #

 20. texel is terecht en mee logeren naar de andere kant van het land =)

  Comment door de mama — 24/02/2010 #

 21. naar = aan #stopdetijd

  Comment door de mama — 24/02/2010 #

 22. Eigenlijk heb je gelijk als het over dat geld gaat. Het moet toch ook goedkoop kunnen?

  Tja… en toch kijk ik. Beetje hypocriet vind ik dat ineens.

  Comment door Plato — 25/02/2010 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.