.logje van de laptop

oktober 18, 2009 on 10:52 am | In ge | 35 Comments

Niet van de laptop zelf, duh, alhoewel dat vast ook geen jaren meer duurt. Of wel. Of niet. Het kan hard gaan. M’n schoonvader heeft staar, ontdekte de oogarts onlangs, en eind volgende maand niet meer. Vroeger was je zwaar de sjaak met staar, helemaal als je het op beide ogen had, zoals in zijn geval, maar tegenwoordig gooi je er een paar centen tegenaan, niet letterlijk tegen je ogen hoor -DON’T TRY THIS AT HOME- en klaar.
Stephen Hawking zag ik laatst nog weer in een of ander programma over, joh, black holes, en ineens vroeg ik me af hoe betrouwbaar die informatie was. Jaren geleden, wat zeg ik, in een vorige eeuw, had ik al de grootste schik met een vriend toen we op internet een programmaatje hadden gevonden waarmee je alle tekst die je maar kon verzinnen, kon laten voorlezen door dezelfde stem als die van DECtalk. Nu, terwijl ik naar de inmiddels zo goed als stilstaande beelden van Stephen Hawking, de arme man is echt bijna volledig verlamd, keek en die stem een verhaal hoorde vertellen, klonk het ook als dat. Een verhaal. Wie zegt dat het zijn verhaal is?
Ik ben zo’n ouderwetsch meiske, kan me zoveel dingen niet voorstellen, snap ook zoveel niet, en toch lijkt het me tegelijkertijd serieus geweldig als we in de toekomst kunnen reizen door een transporter.

DE TAK
Ik heb overigens niet de Mexicaanse Griep. Nog niet. Groep vijf van het schooltje waar ik Kleuter in eerste instantie heen wou laten gaan wel. Bij de huisartsenpraktijk schudden ze al maanden geen handen meer. Zeggen ze. Maar ik zag vrijdag dokter L. wel iemand, wat zeg ik, twee iemanden, de handen schudden. De dokter die mij ontving, weigerde het dan wel weer pertinent. Misschien omdat ik tot de risicogroep behoor. Heb die oproep hier inmiddels ook liggen. Drie prikken. Eerst voor de gewone griep, die heb ik welgeteld één keer gehaald en vervolgens heb ik onwijs de griep gekregen, daarna twee maal voor, of eigenlijk tegen dus, de Mexicaanse Griep. Ik weet ’t nog niet. Hoor.

En nu lig ik dus op bed, mandarijntjes te eten, het sap prikt in ’t sneetje in m’n duim zeg. Bedacht gister dat ik toch maar die #ahpuzzel voor Kleuter ging regelen en scheurde dus alle nog ongeopende kaartjes die de buurman was komen brengen open en daarmee ook m’n duim. Au. Na een eerste tweet en mail heb ik nog een paar nummers nodig, mocht U nog kaartjes nodig en of over hebben, laat ’t me even weten en we mailen.
Kleuter zit naast me, nu aan een appeltje. Mandarijntje al op. De papa eet geen fruit. En is niet ziek.

35 Comments »

RSS feed for comments on this post.

 1. Nou, een compleet fruitloos dieet lijkt me dan de volgende stap. Beterschapjes!

  Comment door Geartsje — 18/10/2009 #

 2. Beterschap!! Maar ik mis ff wat… wat is er dat je in de risicogroep bent gevallen? Sorry voor mn onoplettendheid hoor…
  Maar ga je die prikkies nou al gehad tegen de Mex. of twijfel je nog of je die gaat halen?
  Ik vond het ook een lastige keuze.
  Beterschap verder! Ik heb nog 2 puzzeltjes liggen, maar die zijn alweer beloofd aan iemand anders. Helaasch. Als hij ze al heeft zal ik aan Peuter denken!

  Comment door Janneke — 18/10/2009 #

 3. Vervelend dat je ziek bent. Op mijn werk (huisartsenpraktijk) krijgt iedereen een hand, maar daarna smeren we onze handen gelijk met desinfecterende middelen in. Verder snap ik die al die heisa niet om de Mexicaanse griep. Het is een griep met een normaal beloop. Ja, gevaarlijk voor degene die echt heel erg verzwakt zijn, maar dat is de gewone griep ook. Desalniettemin laat ik me wel vaccineren aangezien ik in de gezondheidszorg werk.

  Beterschap!

  Comment door Roos — 18/10/2009 #

 4. ja. zo’n transporter lijkt mij ook wel wat.

  gewoon griep, of het nou mexicaans is of niet, is ook heel naar. toch krijg je geen puzzeltjes van mij, ex spaart ze. wel beterschap 😉

  Comment door Yvonne — 18/10/2009 #

 5. @geartsje, mij toch niet. fruit ook veel te lekker =)
  @janneke, schrijf jij nou Peuter?!!
  *klont*
  verder heb ik heel m’n leven al astma en nog geen idee of ik die prikkies ga halen. duurt nog wel even, dus wie weet heb ik de griep tegen die tijd al gehad, hoef ik niet meer te kiezen ; )
  @roos, wanneer doen ze het bij jullie dan? hier dus pas eind november/begin december en dat terwijl hier dus al de nodige gevallen zijn. vind dat op z’n minst vreemd..
  @yvonne, ex nog wel. tja. kan Kleuter blijkbaar niet tegenop ; )

  Comment door de mama — 18/10/2009 #

 6. Vreemd genoeg vond ik dit best een interessante log.. en slechts een beetje saai 😉 Hawking, leuk! Schreef die ook niet boeken? Overigens, ken je Professor Hawk van Dexter’s lab:

  http://www.youtube.com/watch?v=XXaDDVhXKPc

  en

  http://www.youtube.com/watch?v=0lEI3vA9LZk

  haha!

  Comment door rudy kaals — 18/10/2009 #

 7. Ik eet ook geen fruit en ben ook niet ziek. Toevallig.

  Wel veel beterschap gewenst.

  Comment door Erwin Troost — 18/10/2009 #

 8. Ik vroeg me ook even af waarom jij tot de risicogroep behoort, maar ik zie het antwoord inmiddels al.
  Leeft Hawking nog dan?

  Comment door Toaske — 18/10/2009 #

 9. auw, mandarijntjessap in wondjes is akelig en zo niet lekker…

  Beterschap joh !

  Comment door Jis — 18/10/2009 #

 10. Hey, ik zag dat programma ook. (nou ja en dat van het ontstaan van het heelal vanuit het ‘uitgespuwd’ worden door de andere zijde van het zwarte gat had ik zelf ook al bedacht hoor haha)

  Hier gelukkig nog geen heisa rond wat voor griep dan ook. Wel een verkouden Luca die nu naast me zit.

  Comment door jennifer — 19/10/2009 #

 11. Heb voor Sterre ook een oproep gekregen voor drie prikken. Wil me eerst even goed verdiepen in alle voors en tegen voor ik m’n meisje zomaar laat leegprikken.

  Ben zelf een beetje mwoah. Beetje wee op de maag. Daarom nog niet bezig geweest met bymimi. Komt wel, heb herfstvakantie en daar verwacht ik veel van! Tenzij ik ziek word natuurlijk.

  Beterschap!

  Oja, @roos: is die Mexicaanse griep nou juist niet ‘gevaarlijk’ omdat heel veel mensen tegelijk deze griep tegelijk kunnen krijgen (besmettelijker ofzo)? En er daardoor een halve samenleving ziek op bed ligt? Ik meende dat dat het ‘bijzondere’ aan deze griepsoort is, niet omdat het qua ziektebeeld zo anders is dan een gewone griep. Maar ik ben ook slechts een leek…

  Comment door Mimi — 19/10/2009 #

 12. …omdat heel veel mensen tegelijk deze griep tegelijk kunnen krijgen…

  Waarom lees ik m’n reactie nou niet eens zorgvuldig door voor ik ‘m plaats :S

  Comment door Mimi — 19/10/2009 #

 13. Ik ben er zeker van dat niemand het in zijn hoofd haalt iemand iets in zijn mond te leggen wat hij zelf niet heeft bedacht. Het is een autoriteit hoor.

  Mandarijntjes… lekker… ik heb gewone griep, niet zo heel erg maar toch erg genoeg om niet prettig achter de pc te zitten. Bah.

  Comment door Plato — 19/10/2009 #

 14. Van Harte Beterschap.
  Vroeger was je met staar zo goed als blind aan het worden, tegenwoordig is het ‘een fluitje van een cent’ (wat natuurlijk niet helemáál waar is) …

  Comment door Marius — 19/10/2009 #

 15. Als de papa geen fruit eet, kan hij mooi jouw mandarijntjes pellen! 😉

  Comment door José — 19/10/2009 #

 16. Even uitzieken Inge… en even afkloppen hier. Beterschap! x

  Comment door Henry — 19/10/2009 #

 17. T’zit je nog niet erg mee zeg! Beterschap maar weer!

  Comment door Annemarie — 19/10/2009 #

 18. Beterschap met mandarijnen en fruit.
  Ik eet ook veel fruit, al ben ik niet ziek maar de mandarijnen zijn zo lekker. 🙂

  Comment door Eva — 20/10/2009 #

 19. Ik eet veel fruit én groente én wordt ziek enniewee … is gewoon standaard in de novembermaand. Geen kiwi die daar verandering in brengt.
  Beterschapjes, ook voor het duimpje!

  Comment door Desire — 20/10/2009 #

 20. Ik eet ook geen fruit (allergisch) en ben zelden ziek. Ik heb ook geen griepprik gehaald, terwijl we deze via het werk konden krijgen. Degenen die het wel deden, zijn ziek geworden. Ik wens je veel beterschap!

  Comment door Ing — 20/10/2009 #

 21. 2 keer reactiegeplaatst, niet gelukt. gatverdegatverdegatver….. 2 keer niet op ikbengeenspambot geklikt. maar ik ben niet blond hoor.

  Mijn moeder had ook staar, 2 ogen, nu niet meer lees zonder vril, jouw schoonvader straks ook. En wij maar klooien met leesbrilletjes 🙂

  Puzzeldingetjes van de appie had ik al weggeven, sorry.

  En ook hier griepjes: ik had koorts en snothoofd maar geen hoestendus geen mex griep, Niekkie voorhoofdsholteonsteking en Friso’s neusje begon vanaaf te lopen (nee, niet letterlijk)

  Verder zat logeren met Joon er deze week niet in want maandag naar Nijmegen naar de orthopeet, dinsdag Hoofddorp bedrijfssarts, morgen den haag whiplashspecialist, donderdag fysio en mijn vader jarig en vrijdag ben ik vast bekaf van het gerace. Maar we prikken snel een weekend hoor: wat in het vat zit……

  En als het plaatsen van deze reactie nou weer niet lukt dan duik ik nu mijn bedje weer in….

  Beterschap meis, en zeg maar tegen jan dat ik het NIET, ik herhaal NIET, vind kunnen dat hij niet ziek is terwijl hij geen fruitjes en dus pitamientjes eet…….

  cyberhug!!!!

  Comment door Inge — 20/10/2009 #

 22. Ik werk zoals je weet in de geestelijke gezondheidszorg (zo noemt dit aanbod zich 😉 ), en ik moet zeggen dat ik nauwelijks iets van mex griep verschijnselen om me heen hoor of zie. Hier en daar op afdelingen en op kantoren hangt wel wat ‘was je handen beter-info’, maar dat deed ik toch al, zo gek ben ik dan toch nog niet hahahahahahaha
  sterkte met alles, joh!!

  Comment door maurice — 21/10/2009 #

 23. Oei, beterschap dan maar!
  En veel fruit is naast gezond ook nog eens lekker, dus dat lijkt mij geen ramp.

  Comment door Ruthy — 21/10/2009 #

 24. De overheid houdt veel ampullen over. Dus ze hebben graag dat jij je nog eens laat prikken. Doen hoor… help minister Klink de winter door.

  Comment door Plato — 21/10/2009 #

 25. check je mail: puzzelstukjes te over! heb ook nog wel een pondje virtuele vitamines voor je.

  Comment door sara — 21/10/2009 #

 26. Ik heb nummer 12 van de stukjes, mocht je nog nodig hebben…?

  Heel veel beterschap!

  Comment door A* — 21/10/2009 #

 27. Stil hier zeg …

  Comment door Toaske — 21/10/2009 #

 28. Ik eet ook bijna nooit fruit. Het moet wel eens, van mijzelf. Zo 1 keer per maand. En ook vrijwel nooit ziek, terwijl iedereen om mij heen dat wel wordt als het heerst. Ik hoor het steeds vaker, ga toch aan dat hele fruitgebeuren twijfelen..dat MOET MOET MOET maar (ook van mij, mijn kinderen moeten elke dag minstens 1 keer fruit) maar zullen ze echt zieker worden zonder??? Fruit (uit de kassen) is alleen nog maar water met een schilletje misschien en 1 vitamientje?

  Comment door Roos — 21/10/2009 #

 29. ik ben beetje erg nuchter. wat nou mexicaantjes? beetje griep. ach ja. kan gebeuren.

  van de griepprik ben ik 2x vrijwel meteen ziek geworden. ja, de griep. dus dat doen we niet meer.

  volgens mij is het gewoon gezond leven; fruit naar binnen, voldoende beweging, op tijd naar bed en een goed dagrtime. scheelt al meer dan de helft in verminderde weerstand wegnemen. en gelukkig zijn, merk ik. in geen maanden niet meer echt goed ziek geweest. …

  Comment door karin r. — 22/10/2009 #

 30. Hoegaatienoumetje?

  Comment door Inge — 22/10/2009 #

 31. Dus eigenlijk, als ik karin r. goed begrijp, ben je niet gelukkig en eet je niet gezond genoeg.

  Da’s niezo aardig. Eigenlijk.

  Beterschap.

  Comment door Ilja — 22/10/2009 #

 32. Hier ook allemaal ziek. en dat in de vakantie! pfff! Bij ons kan je bij de supermarkt inmiddels je karretje inspuiten tegen de bacterieen.
  Beterschap

  Comment door sillyme — 23/10/2009 #

 33. Beterschap!

  Comment door Rian — 23/10/2009 #

 34. Tja, ik weet niet of het dan dé griep is, maar vervelend is het wel. Zelf was ik tot afgelopen zondag helemaal niet fit, spierpijn, zere keel, erg hoesten, hoofdpijn, en overbeteren ho maar. Net niet heel erg ziek maar ook zeker belabberd… Op het moment dat ik de huisarts zou aanschieten had ik met Wilko mijn dagje Nemo gepland, dus ja… Gelukkig knapte het toch ook vrij plotseling weer op.
  Ik hoop maar dat het bij jou net zo verloopt, dat het inene weg is.
  Dikke knuf!!

  Comment door Richtsje — 23/10/2009 #

 35. Hoi Inge
  wat jammer nou dat je de griep hebt, maar die sapjes zijn ook heel lekker.
  dit is de grootste vlindertuin van europa met tropische tuinen er bij
  Dit is net iets voor peuter
  http://www.orchideeenhoeve.nl/
  Groetjes Rinus

  Comment door rinus — 23/10/2009 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.