.expotitie-verslag

augustus 24, 2009 on 9:49 pm | In ge | 27 Comments

Leestijd: Geen idee, ik zou dat liedje straks nu vast aanklikken, heb je wat achtergrondmuziek.
Tieptijd: Een DIK uur. Dus.

Onderweg werd het heet onder de voetjes. Dat krijg je als je een half uur doet over twee kilometer op de A1o. Ergens halverwege de file kwam er zelfs een beetje rook uit de motorkap. Dat was toen Polletje zei dat we toch maar de rechterrijstrook moesten nemen en ik op een afrit terecht kwam, een beste peut gas gaf en een flink stuk file afsneed. Vlak voor de daadwerkelijke afrit deden we ons wij-zijn-ook-maar-twee-domme-meisjes-ding en werden we er weer netjes tussen gelaten. En ach, toen waren we er ook al bijna.

Een uurtje later stond de tent, ingericht en al. Dat was wel een sprongetje waard. En een schaduwfoto. We kachelden, letterlijk dus, naar de plaatselijke supermarkt en haalden lekkers. Daarna pleurden we de afwas erin en maakten we de rest van de avond muziekjes. O zo fijn. En we moordden er lustig op los. Want geen binnentent, alleen slaapcabines. En Heel Veel wit-met-zwarte-stipjes-flieder-fladder-beestjes, muggen, sprinkhanen (!) en ordinaire vliegen. De wespen lieten zich de volgende dag pas zien. En dat hadden ze beter niet kunnen doen. Want Polletje had een elektrische vliegenmepper bij zich.

De nacht was koud. En waar Gillian Welch het absurde idee ooit vandaan heeft gehaald om dit

overigens prachtige nummer te schrijven, mag Joost weten weet ik nu ook wel. Persoonlijk zou ik Ik droom een zandweggetje hebben geprefereerd. Maar ach, morgen werd het toch wel. En een goede ook! Vanaf de trampoline smste ik Jojo af, maar we gaan zéker nog een keer en dan. Bij haar of voor de tent.
’s Middags gingen we Purmerend in. En ik, wereldvreemd wezen dat ik ben, dacht een leuk dorpske zo ergens achter Amsterdam. Maar een Stad dus. En druk. Dus waren we al snel weer op weg naar een watertje, om daar op te eten wat een wit Bartje zonder boter met ham, sla en extra komkommer had moeten zijn. Polletje lustte ’t wel.
Even later kochten we een bosje bloemen voor op de campingtafel. Zelden twee euro zo goed besteed.

We hadden zo’n fijn stekkieplekkie. Met het soort uitzicht waar je geen afscheid van wilt nemen. Als stadsmeisje aan de rand van de duinen. En wat klikte het toch fijn met het meisje dat juist van de zee naar mijn de stad is verhuisd. Ook al lukte het haar ons niet om de wegwerp-BBQ aan te krijgen. Was waarschijnlijk om weg te werpen.
Liever een goede buur dan een verre vriend, zo ook zéker op de camping en dus aten we die avond, iets later dan de schapen, toch nog uitgebreid en heeel lekker. De buurtjes waren op hun beurt weer heel blij met het zakje versgeplukte pruimen èn de zoute sticks. Ook al hadden ze die laatste zelf ook meegenomen van huis. Net als Polletje. Want heus niet ik!
En de volgende dag, terwijl zij in het Anne Frank huis waren, heb ik onze bloemetjes bij hen op tafel gezet. Dat zeg ik, zelden twee euro zo goed besteed.

Die avond hebben we een heel stuk gewandeld. In het donker. En de fris. En we zagen ganzen, met z’n allen. En aan de overkant van het watertje zat een andere posse. En wij wandelden weer naar de boomgaard. Voor wederom een steenkoude frisse nacht, maar net iets comfortabeler op een tweepersoons luchtbed, die middag gescoord bij de Action in de Stad, met hoes en al voor nog geen twee tientjes. Zelden twee tientjes zo

In het ochtendzonnetje van de laatste dag aten we ons ontbijtje. We deden poweryoga, ja heus, en maakten muziek onder de appelboom. En genoten. Van al het moois. Keken toch nog even onder de motorkap, zagen dat de ducktape om het dopje van het wasmiddel, dat het koelwater in het nu dus lege tankje moest houden, z’n kracht na al die maanden kwijt was, waardoor het dopje er los op naast lag, nog een mazzeltje, vulden het tankje bij en plakten het dopje opnieuw vast en voorkwamen Erger.
Wij stoere kampeermeiden, wij.

Tijd om de auto in te pakken. En niet over de A1o terug te rijden. En heel hard mee te zingen met Christine Kane. En langs een file rijden is net zo leuk als in een file zitten stom is. Stiekem.

En thuiskomen is ook zo fijn. Bij Kleuter. Die over het hek van de veeelverderopbuurjongen hing, te kijken naar diens Grote vissen, van een eurootje of twee-, drieduizend, in de hoop dat ik van die kant kwam rijden. En dat deed ik. En ik stopte, min of meer midden op de weg, stapte uit en knuffelde ‘m van ’t hek en deelde meteen verse pruimen uit aan iedereen die er was. En iedereen was blij. Zelfs Kleuter’s vriendje, van anderhalf, die bij oma logeerde, die weer naast veeelverderopbuurjongen woont, wou nog een tweede. Kleuter was blijer met het Maak Je Eigen Dino Bouwpakketje, dat ik voor tachtig cent bij de Action had gekocht. En met z’n ons nieuwe spel. En de drie appeltjes uit de boomgaard, voor in z’n Schatten Uit De Natuur-mandje.

Vriendje bakte panneNkoeken en nadat Polletje en ik Kleuter allebei een verhaaltje hadden voorgelezen en naar bed hadden gebracht, sloten we Onze Geslaagde Expotitie af aan zee. Met een duur drankje, funny filmpje, en elkaar.
Of ons zelf.

27 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. een uur om zo’n mooi weekend levenslang in woorden te vangen is toch de moeite waard! en er zitten weer bjoeties van foto’s tussen!

    Comment door sara — 24/08/2009 #

  2. … wat heb je het weer prachtig mooi verwoord!

    Comment door Marijke — 24/08/2009 #

  3. Oh leuk zeg! Ik wil òòhook. Weer terug 🙂 Al zaten wij in een sta-caravan, maar dat hele camperen, en buren gedoe enz..ik vind het gewèldig!

    Comment door Annemarie — 24/08/2009 #

  4. Zo, dat was een heerlijke expotitie (ik begrijp niet zo goed waarom die s een t is, maar dat zal jullie binnenpretje wel zijn). 51°C is best heet!!!
    En de bloemetjes weer teruggekregen zie ik. 😉

    Comment door Toaske — 24/08/2009 #

  5. Volgens mij heb je in die paar dagen bergen inspiratie opgedaan. Als ik zo naar de foto’s kijk en dit alles lees (en muziekje luister), moet ik er gewoon van zuchten van ontspanning, haha. Kun je nagaan wanneer je de expotitie (van Winnieh de Poeh, toch?) live meemaakt.

    Comment door Tina — 25/08/2009 #

  6. Mooi verslag! Vond het zo’n grappig idee dat jullie zo dichtbij waren!
    En Bakker Bart is ook niet lekker! Je moet “Harry” hebben, op de Padjedijk. Voor de volgende keer ;).

    Al zet je je tentje dan maar bij ons in de tuin op hoor! Hier geen snelweg langs de deur ;). (ook geen zandpaadje, maar wel een schelpenpaadje, is ook leuk).

    Jo

    Comment door Jojo — 25/08/2009 #

  7. klinkt en kijkt als een heeeeel gezellige expotitie!

    Comment door geertje — 25/08/2009 #

  8. Leestijd: weet ik niet meer. Eindeloos
    Lichtgrijze aankliktijd: tig keer tien seconden: Geweldig
    Verslag: ontroerend en hilarisch
    Gevoel: geef mij zo’n vriend / vriendin met wie je zo uitgebreid, fijn, kinderlijk kan genieten.
    Expotitie: nog weet ik niet waar je dat woord hebt opgeduikeld.
    Stijl: JIJ en dus Jeu!!
    Alles bij elkaar: zucht…fantastisch.

    Comment door Plato — 25/08/2009 #

  9. Wat een leuk verslag. Kan me voorstellen dat je er lang mee bezig bent geweest. Het lezen kostte ook wat tijd 😉
    De foto’s doen mij denken aan een zomerkamp.

    Comment door Eline — 25/08/2009 #

  10. Je was vlak bij mij. Echt Vlak. En je komt niet even koffie drinken. Muts 🙂

    Ziet er heerlijk uit. Alles.

    Comment door Francine — 25/08/2009 #

  11. Zo!
    dat ziet er echt fantastisch uit!
    daarvoor hoef ik dus absoluut niet naar de andere kant van europa/wereld!
    kamperen in een boomgaard/bij de boer ???
    jammer dat ik niet kan zingen/gitaar spelen, anders mocht ik misschien de volgende keer ook wel mee… ;))))))
    maar mail mij het adres eens van die boer/camping zo bij mij om de hoek en toch helemaal buiten ??
    Vrouw, mijn complimenten!!
    U krijgt de madaille voor : levensgenieter van het jaar 2009 !! en polleke natuurlijk ook!
    o sorry, polletje….
    🙁

    liefs Janneke

    Comment door JantjeDee — 25/08/2009 #

  12. en zuivere foto’s !!!
    casio exilim heeft polletje he ?
    en jij de sony toch..
    ben nog steeds aan het kijken en vergelijken..
    heowel het budget nog steeds 0,0 is…
    maar dromen mag toch ????
    😉

    Comment door JantjeDee — 25/08/2009 #

  13. @janneke, ff snel en nogmaals, panasonic. zijn deze foto’s dus allemaal van. en had ik ‘m nog op 4oo laten staan na die nachtfoto ook, dus viel mij ook alles mee, de kwaliteit. hij hapert wel qua lens in/uit nu trouwens van zand?
    enneh, sony zag je op die eerste foto ; )

    Comment door de mama — 25/08/2009 #

  14. @sara, dat heb jij weer mooi verwoord! en als je het zo bekijkt.. kleine moeite!
    @toaske, hahaha, jij denkt aan een expositie? maar wij aan een expeditie! en dan op z’n winniedepoehs ; )
    @tina, zie @toaske. ja dus.
    @jojo, gaan jullie een ‘boerencamping’ beginnen? wat kost dat per nacht? en zit de jaccuzi (of hoe schrijf je dat?) dan bij de prijs inbegrepen? ; )
    @plato, heb op mijn beurt weer genoten van jouw reactie, alleen, kinderlijk?!!
    @francine, echt Vlak? ; ) had geen idee. muts die ik inderdaad ben. maarreh, ik roep, volgende keer die kant op jou en jojo combineren? jullie zijn toch dinnetjes? =)
    @janneke, dank nog voor de complimenten. de camping heb ik hier nog maar tig keer gelinkt, maar doe ik voor jou graag nog een keer hoor *hihi* http://www.inhetfruit.nl/

    Comment door de mama — 25/08/2009 #

  15. hahahahahahahaha zat net achter de PC , en weet je ??
    zandweggetjes ..ze zijn hier nog !!!
    en appelbomen ..en pruimen ..en tis nog warm hier , wel bewolkt maar van dat plakweer ….
    zal de zandweggetjes eens gaan fliepsen …kom ze vaak tegen als ik op reeën tocht ben …
    klasse hoor zo’n vakantietochtmeteenplakdoppie ;))
    groetjes meis en een big hug van de nu kale Lotje want is gister naar trimster geweest dus ziet niet meer zo …oempffff lekker eruit 😉

    Comment door leen — 25/08/2009 #

  16. prachtig mooi verslag, lijkt wel een verslagje van een dagje jaren 60 over 2 bloemenmeisjes op vakantie 😉 (was t eigenlik ook maar dan in de 50 jaartjes later, hoezo, times are a changing?? helemaal niet zo..)
    mooie achtergrondmuziek, hou ik van, van dat akoestisch gepingel

    Comment door maurice — 25/08/2009 #

  17. @maurice, I was definetely born too late ; )

    Comment door de mama — 25/08/2009 #

  18. Nou ja, een beetje Vlak.

    Maar toch 😀

    Comment door francine — 25/08/2009 #

  19. Oh, Winnie de Poeh. Had ik dat moeten weten als moeder? 😉

    Comment door Toaske — 25/08/2009 #

  20. Ge-wel-dig!
    En wat hadden jullie geluk met het weer!!!!
    Ik mis een wc-rol foto. Dat hoort toch bij een expotitie 😉
    Mijn ogen vielen bijna uit hun kassen van de 51 graden! Dat dat KAN!
    Al met al: leukleukleuk!

    Comment door Jolanda — 25/08/2009 #

  21. maar goed, inge. Je logje deed me er toch aan denken. Toen ik mijn reactie schreef kwam ik net thuis van werk en was vrij moe. Nu las ik t nog eens terug. En ik genoot er erg van.Ik kan er niet zo de vinger op leggen. Maar op de een of andere manier bezorgen je logjes me goede zin. Misschien is t wel de liefde voor t leven, peuter en alles om je heen, die je logjes uitstralen.
    Soms denk ik, kon ik maar zo schrijven, maar dan denk ik meteen, ach ieder zijn amnier van schrijven heeft zo zijn charmes.
    moest ik even kwijt….
    dag, dag!

    Comment door maurice — 25/08/2009 #

  22. Heerlijk dat je van zo’n weekendje weg zoiets moois weet te maken! Het weer werkte natuurlijk ook geweldig mee, wat een zomer, deze zomer!
    Wat een logje, die 51 graden, mijn rolden bijna zo m’n toetsenbord op….vreselijk…..

    Comment door Andrea — 26/08/2009 #

  23. Maurice heeft helemaal gelijk!
    Jouw logjes stralen warmte en liefde uit.
    Ze bezorgen mij ook elke keer weer een glimlach op mijn gezicht.:-)

    Fijn dat het weekend zo goed verlopen is.

    Comment door Trui — 26/08/2009 #

  24. Leuk, leuk, leuk!
    En ook Plato’s reactie is erg leuk. Want ik wilde ook zoiets doen. Maar als het al gedaan is, is het weer niet zo leuk meer.

    Comment door Cisca — 26/08/2009 #

  25. Wat een geweldig verslag, ik krijg het kampeergevoel meteen terug! Had je vaker gekampeerd? Heb je nog tips voor me? 😉
    Lijkt me heerlijk, zo met een vriendin de hort op!

    Comment door Willian — 26/08/2009 #

  26. Kamperen is zo niet mijn ding….al die beesten. Het verhaal waar je een uur over hebt gedaan overigens wel. Voedsel ziet zeer gezond. Gelukkig brengt poweryoga mentale voeding dan….

    Comment door maureen — 26/08/2009 #

  27. Nou das een heul gaaf weekendje weggeweest zeg…. Genieten met een heule grote G!

    Stoere meiden die zich niet uit het veld laten slaan 🙂 Nou ja, op die wegwerpbbq na dan 🙂 Die het bij onsweer heel goed deed in Wassenaar op de camping waar Thomas stond met een superleuk klein tentje…

    Comment door Inge — 30/08/2009 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.