.verbeter de wereld, begin bij jezelf

augustus 10, 2009 on 7:29 pm | In ge | Reacties uitgeschakeld voor .verbeter de wereld, begin bij jezelf

Wondering whether people like you, is a total waste of time. If you want (more) people to like you, just be (more) likeable!

Hoe ouder je wordt, hoe meer het lijkt op vechten tegen de bierkaai. De wereld verbeteren. En natuurlijk kunnen wij, zelfs samen, niet Utopia creëren. Niet voor niets wordt het woord ‘utopie’ tegenwoordig ook wel vertaald met ‘onmogelijke werkelijkheid’.
Maar.
Het is toch echt wel een gevalletje begin-bij-jezelf. Om je vervolgens niet af te laten leiden door wat De Anderen doen. En je niet uit het veld te laten slaan. En desnoods opnieuw te beginnen. Elke dag.

Wereldvrede kunnen we wel vergeten. Er valt simpelweg niet genoeg aan te verdienen en dus zullen de mensen die dènken het voor het zeggen te hebben, dit nooit Echt nastreven. Maar de mensen die dènken het voor het zeggen te hebben, zijn niet de mensen in of aan de frontlinie. O nee.
En dat er meer dan genoeg voedsel is om iedereen op aarde elke nacht met een vol buikje te laten slapen, is ook een feit. Maar zeg eens eerlijk, ligt U daar wakker van?

Onze eigen kleine wereld verbeteren, daar zijn we nog wel voor te porren, maar zolang we niet beseffen dat we baden in luxe, in wat De Financiële Crisis van de eeuw moet heten, is er weinig hoop.
Te weinig.
Vanuit onze luie stoel pretenderen we empathie op te brengen voor de Ver Van Onze Bed Show op televisie.
We pinken misschien zelfs een traantje weg.
Maar we laten er niks om.

Of wel?

No Comments yet

Sorry, the comment form is closed at this time.

Entries and comments feeds.