en zo ging het verder*

december 8, 2007 on 8:18 pm | In Over mezelf, Zucht... | 28 Comments

Ik belde terug. Ze De assistente had geen idee. Ging, ter plekke, overleggen met ‘de arts’. Dat zou ze doen in dat uur tussen mijn eerste en tweede telefoontje, maar ‘het was druk’. Kan.
Ik wachtte. Dus. En wachtte.
Uiteindelijk was ‘de arts’ dan toch ook tot dezelfde conclusie gekomen als ik. Dat het van de Nitrofurantoine kwam. En daar moest ik dan maar mee stoppen. De kuur niet afmaken. Ondanks wat ‘de (andere) arts’ had gezegd. En ondanks wat er in de bijsluiter stond. Volgende week zouden ze dan kijken of ‘het wel over was’. Maar die ellende jeuk kwam 99% zeker van die Nitrohuppeldepup.

Maar dankzij die 1% lag ik afgelopen nacht wederom wakker op bed, deed het hele ‘draai me nog eens om en nog eens’-ding en had jeuk. Inderdaad. Ik was weer een paddestoel. En niet zo’n blije.

Vanochtend belde ik dus maar weer eens de dokterspraktijk. Die natuurlijk gesloten was. Maar ik had geen idee welk nummer ik dàn moest bellen.
Vervolgens belde ik dàt nummer en luisterde hoe een vrouw, knap langzaam, meldde dat je voor levensbedreigende spoedgevallen een ‘1’ moest toetsen. Ik dacht altijd dat daar nog een ‘1’ èn een ‘2’ achteraan moesten, maar het zal. Ik toetste een ‘2’.
En wachtte.
Nadat ik de vrouw die mij te woord stond alle gegevens had gegeven die ze nodig had om een factuur te sturen, mocht ik m’n verhaal amper doen, voordat ik te horen kreeg dat ik ‘met een uurtje’ teruggebeld zou worden.
Ik wachtte. Dus. Maar weer.

Anderhalf uur later ging de telefoon. Verhaal weer gedaan en, surprise surprise, ze had geen idee. Maar vond wel dat het een soort van allergische reactie was (joh !) en dus schreef ze een anti-allergie pilletje voor. Op te halen bij de apotheek die over enkele minuten zou sluiten. Maar die vanmiddag tussen half vijf en vijf weer even z’n deuren open zou doen. Met de Zelitrex moest ik doorgaan. Want. Als het anti-allergie-gebeuren niet zou helpen, wat ik dan vannacht wel zou merken, moest ik er dàn maar alsnog mee stoppen. En maandag naar de huisarts. Sowieso.

De apotheek deed z’n deuren natuurlijk helemaal niet open tussen half vijf en vijf, want het was zaterdag en geen zondag. Ik was geholpen te woord gestaan door een muts die nog niet eens de openingstijden van de apotheek van een papiertje goed kon oplezen. Heb ik weer.
Terugbellen, dan maar. Weer. Nu moest het anti-allergie-gebeuren uit Haarlem opgehaald worden. Met excuses. En terecht, want als ze op tijd terug gebeld had, had dat niet gehoeven. En anders, als ze in ieder geval de openingstijden juist had doorgegeven, had het vanmiddag nog gekund, in plaats van onder etenstijd.

Ondertussen voel ik me nog beroerder dan de afgelopen dagen, ondanks dat ik al zo’n pilletje heb gehad en vraag ik me af hoe het verder gaat. Heb totaal geen vertrouwen in de miepies in wiens handen mijn gezondheid dit weekend lag. Denk zelf dat m’n lichaam gewoon even protesteert tegen al dat gif en dat ik er misschien het beste aan doe om even helemaal niks in te nemen. Maar ja, dan zul je ze horen als het niet goed gaat. Zelf dokteren is voor dokters net zoiets als vloeken voor dominees. In dat laatste heb ik trouwens ook best zin.

*Vervolg op bijwerk-inge-n. Wat op zich weer een vervolg was op in gebruik. Waar ook al het één en ander aan vooraf ging…

28 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. pfff,vreselijk jeuk! mag me er als ook een Miep natuurlijk niet mee bemoeien. Maar als je ontzettend behoefte hebt aan het onder een douche staan, was jezelf dan in ieder geval niet met douchegell maar met iets wat de meeste dames van onder gebruiken. Rooibosthee wil ook nog wel eens helpen om te deppen.

    (zo nu stop ik want anders ben ik straks net zo’n miep als die aan de telefoon.
    Suc6 voor deze nacht!

    Comment door sillyme — 08/12/2007 #

  2. arme jij…meisie wat heb ik met je te doen..ik wil wel wat jeuk van je over nemen hoor!!

    Comment door margriet — 08/12/2007 #

  3. Vreselijk die huisartsenpraktijken dan.
    Die Miepen dan, vaak jonge Miepies, die alleen maar moeten noteren, maar vervolgens van medische dingen geen kaas gegeten hebben.
    Jeuk is vreselijk.
    Ook daar kan ik van meepraten.
    Vraag of je Aerius mag hebben!!

    Comment door Aukje — 08/12/2007 #

  4. Aanvulling.
    Heb ik nl vorig jaar gehad tegen een aanval van netelroos.
    Heb ook altijd van die gekke dingen.

    Comment door Aukje — 08/12/2007 #

  5. Wat een pech, Inge. Ik hou niet van generaliseren, zo ook niet de telefonische hulpdienst(en) van medisch Nederland. Maar dit soort types maken dat wel moeilijk. Waar is dokter Eric Koning van Medisch Centrum West als je hem nodig hebt? Eigenlijk weet ik dat antwoord wel. Op de Wallen! Hé eikel! Weg bij die hoeren! Inge heeft hulp nodig! Wat? Ja, Inge, ja. Waar? Daar in de hoek, rood met witte stippen. Die, ja. Tsss.

    Comment door Frank — 08/12/2007 #

  6. O, vreselijk en dan ook nog van het kastje naar de muur gestuurd, grrrrrrrr!!! Om gek van te worden!

    Comment door Willian — 08/12/2007 #

  7. Ja, hallo, nu is het wel even genoeg geweest, ja. Ik kan me heel goed voorstellen dat je er onderhand flink de balen van hebt. Je wilt je lichamelijk wel weer een keer goed voelen en je wilt vooral ook dat je goed geholpen wordt. Wat een zooitje toch met die dokters en apotheken. Om moedeloos van te worden. Ik hoop nu voor je dat het snel bergopwaarts gaat, hoor. Genoeg is genoeg!

    Comment door Tina — 08/12/2007 #

  8. Je zou die miepen daar toch over de balie trekken? Toch niet te geloven zeg! Wat een kneuzen heb je er toch tussen. Ik ging vorige week nog uit mn stekker bij de apotheek, was het ook zò zat! Maar daar ben jij niet mee geholpen…fft..waardeloos zeg! Ik zou geloof ik alle pillen door het raam gooien 😉
    Iig hèèl veel beterschap en nou ècht hoor, beloofd!!?

    Comment door annemarie — 08/12/2007 #

  9. Dus word nooit ziek in het weekeinde want dan vliegen de mutsen je om de oren. Als ik dit zo lees kun je nog beter brandnetelthee drinken. Dat werkt zuiverend.

    Comment door plato — 08/12/2007 #

  10. Ow en ik dach dat Noorwegen zo ongeveer de slechtste standaard op gebied van gezondheidszorg in dit deel van Europa had…..
    Hoop dat alles gauw weer beter wordt Inge 🙂

    Comment door ellen — 08/12/2007 #

  11. Hmmm… Klinkt verschrikkelijk.. Denkt even terug aan de dag dat mijn omgeving dacht dat ik gek werd.. Gillend van de jeuk en pijn, als één grote brandnetel over een groot deel van mijn lijf..

    Sterkte en beterschap

    Comment door Butterflydancing — 08/12/2007 #

  12. Drama! Ik heb in heel mijn leven nog nooit zo vaak aan de telefoon gehangen richting huisarts als jij de afgelopen dagen. Nou, dat zegt genoeg lijkt me. Snel beter worden Inge!!

    Comment door Mimi — 08/12/2007 #

  13. Tjee wat een vervelende geschiedenis gaat dit worden. Sterkte meis!

    Comment door Marijke — 08/12/2007 #

  14. Oh arme jij!!! Het zit je gewoon helemaal niet mee he? Hoop dat je snel weer beter bent.

    Comment door Toaske — 08/12/2007 #

  15. Moedeloos wordt je er van! Jeuk is erger dan pijn ism ijn mening. Sterkte Inge, ik duim voor een snelle genezing

    Comment door Ing — 08/12/2007 #

  16. Middel ondertussen erger dan de kwaal??
    Hoezoe 24-uurs economie. Als je geduld hebt wel.
    Beterschap!

    Comment door Adolf — 08/12/2007 #

  17. een huisarts weet in principe ook niets. Van alles een heel klein beetje. Goed advies moet worden gehaald bij een specialist, maar doorsturen is niet hun hobby.
    Ik hoop dat nu beter gaat en succes maandag bij de huisarts.

    Comment door youke — 09/12/2007 #

  18. Oh jeuk is zó verschrikkelijk! Zeker reactie op de medicatie, balen zeg. Maar stoppen met die medicijnen zal dan hopelijk al snel verlichting geven?!

    Comment door Karen — 09/12/2007 #

  19. Och Inge, wat heb ik met je te doen!!
    Jeuk is zó erg!!
    Om gek van te worden!
    Heel veel sterkte!

    Comment door Anske — 09/12/2007 #

  20. God wijst naar je en zou zeggen: “Wat ben je toch een naar mensch.”

    Ik geloof niet in God en zou je masseren om het goed te maken.

    Comment door Erwin Troost — 09/12/2007 #

  21. Een mens kan gewoon gek worden van de jeuk! Letterlijk! Ik snap dan ook niet dat er niet beter op gereageerd wordt door een telefoniste, want meer is zo’n dame niet natuurlijk. Als een bijsluiter bij bepaalde bijverschijnselen terug verwijst naar de huisarts en die zegt stoppen met dat medicijn, kan zo’n bijsluiter dan niet gewoon zeggen dat je bij die bijwerkingen gewoon moet stoppen? Dat scheelt een hoop vervelende telefoontjes.
    Sterkte Inge.

    Comment door trui — 09/12/2007 #

  22. Overigens, lieve Inge, wilde ik niemand beledigen met mijn reactie! Ik wens je heel veel sterkte ermee, meid!

    Comment door Erwin Troost — 09/12/2007 #

  23. Argh, wat irritant dat je nu nog geen steek verder bent zeg…

    Comment door Marieke — 09/12/2007 #

  24. @sillyme : ‘iets wat de meeste dames van onder gebruiken’ – niet in huis. rooibosthee ook niet. gewoon gedoucht met Peuter’s zeepvrije wasgel. maar je klinkt niet als zo’n miep hoor 😉
    @margriet : jij hebt al genoeg aan je hoofdje nekje…
    @aukje : aerius it is.
    @frank : ik wist nog wie ’t was. die blonde-met-bril. toch ?
    @annemarie : uit je stekker ? hihi. helpt dat ? 😉
    @plato : drink ik sowieso al.
    @ellen : en daar gingen onze plannen om naar scandinavië te emigreren 😉
    @butterflydancing : klinkt ook niet best, zeg.
    @mimi : wow. help je hopen dat dat zo blijft !
    @ing : of jeuk èrger is dan pijn… dat weet ik niet. feit is wel dat je tegen pijn doorgaans meer lijkt te kunnen doen. vreemd…
    @youke : wijze woorden. neem ik mee. morgen. naar de dokter.
    @karen : door het stoppen met dat ene medicijn, zijn nu weer andere klachten terug gekomen… en zo gaat het door… 🙁
    @erwin : mensen die jou ‘kennen’, weten dat wel, maar toch lief dat je het nog meldt.
    @all : dank voor medeleven, beterschapswensen enz. ik help jullie hopen dat het nu Heel Snel afgelopen is, dat geklaag gekwakkel !

    Comment door de mama — 09/12/2007 #

  25. de gezondheidszorg is een grote burocratie aan het worden……….je merkt dat pas, wanneer je zoiets gebeurd!
    Vreselijk die ‘ontmenselijking’!

    Good luck!

    Comment door morris — 09/12/2007 #

  26. Jeuk is zo erg. Vorig jaar werd ik na een operatie al wakker met jeuk. Ik krabte met gek! Was allergisch voor iets wat bij de narcose werd gebruikt. Kreeg pillen waar ik giga hoofdpijn van kreeg, toen zalfjes en toen weer pillen…… En toen werd het minder.
    Ik hoop voor jou, lieve Ing, dat je snel van die rotjeuk af zult zijn. En dat je je beter gaat voelen. Probeer anders eens supradyn forte multivitaminen. Dat helpt na griep je weerstand sneller te verhogen. En voel je je echt snel wat fitter.

    Doei doei, Inge

    Comment door Inge — 09/12/2007 #

  27. Jeuk sucks. Ik had ’t tijdens de laatste zwangerschap, drama. Mentholgel hielp. Ietsje dan.. Maar hopelijk ben ik echt echt echt mosterd na de maaltijd en begin je de week wat beter dan de vorige…?

    Comment door Mir — 10/12/2007 #

  28. @inge : ik ben (was ?) nooit zo van de multivitaminen, maar ik denk dat ik ’t nu echt maar eens ga proberen dan !
    @mir : ietsje beter. en nou maar hopen dat ’t doorzet !

    Comment door de mama — 10/12/2007 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.