superformidastisch-mega-moe

november 17, 2007 on 6:59 pm | In Alledaagse d'Inge, Over mezelf, Peuter | 28 Comments

Deze foto nam ik nog geen week geleden. Toen Peuter, herstellende nog van snotjes, griepjes en al wat meer, een superformidastischgroot glas vers sinaasappelsap naar binnen moest werken van mij, terwijl hij meer zin had in chocolademelk. Wie immer. Pas nadat ik het overgeschonken had in een heel oud glas, ergens achteruit de kast vandaan getoverd, vond meneer het toch ineens wel superformidastischlekker.

Gisteren, toen ik me eindelijk weer eens een beetje fitter voelde dan de afgelopen week en ervan overtuigd was uit ging, dat ik vandaag dus wel weer ‘beter’ zou zijn, nam ik deze foto. Tijdens het Sinterklaasjournaal. Waar ze vertelden dat de stoomboot stil lag ! Je had erbij moeten zijn. Hier. Thuis.

Vanmorgen, jullie zagen ‘m al aankomen, voelde ik me allesbehalve ‘beter’ en bleef ik dus maar in bed liggen. Dat begint ook flink te vervelen, de hele week maar een beetje door-doen en dan ’s weekends als een rillend rietje in bed liggen, omdat het dan kàn, wetend dat die paar extra uurtjes slaap rust wederom nèt niet voldoende zullen zijn, maar de maandag gewoon weer in aantocht is. Gelukkig hielp Peuter me met het fastfretten van de snaren van m’n gitaar.

Even goed nawrijven met een speciaal doekje… Hij vindt alles wat maar met de gitaar te maken heeft, zo interessant. Ik heb een heel doosje vol met plectra, capo’s en al dat soort muk en als ‘ie daar mee mag spelen, is ‘ie de koning te rijk.

En dit was vanmiddag. Nadat we vanmorgen met z’n drietjes op bed de intocht van Sinterklaas op televisie (lag het aan mij of viel dat heel erg tegen ?) hadden gekeken, onder het genot eten van versgebakken broodjes en pepernoten. Vooral veel pepernoten. Èn chocolademelk !

Morgen gaan we kijken hoe de Sint in Zandvoort aankomt. Met de reddingsboot. Even was er nog de twijfel of de stoomboot alleen het de moeite waard maakte om vandaag in IJmuiden te gaan kijken, maar gelukkig hadden we gisteravond al besloten van niet. Anders had ik daar òf gestaan met m’n rillende-rietje-imitatie òf niet. En het is toch iets wat ik niet wil missen. Peuter’s eerst ‘ontmoeting’ met ‘de echte Sinterklaas’.
Deze tekening nemen we trouwens niet mee. Die gaat vanavond al in Peuter’s schoentje. Want ook al is de Sint nog in IJmuiden, zijn Pieten komen vanavond al langs in Zandvoort, natuurlijk.

En, zo moeder, zo zoon, Peuter werkt ook graag ‘in-te-voren’. Dus hij heeft al drie tekeningen af voor Sint. En de wortels voor Americo zijn ook al gehaald.

Deze vindt Sint mama de mooiste. Gemengde technieken. Met oranje stift staat er dat Peuter graag pepernoten in z’n schoentje en op hèt feest graag Sesamstraat poppetjes wil, waarover later meer, dat de tekening van Peuter is èn er staat ‘ik ben lief’. Dat Sinterklaas dat weet.

En nu ben ik moe. Superformidastisch-mega-moe. En ongesteld. Maar ook blij. Want Peuter vertelde me net dat ik een hartje ben. Zijn hartje. En hij de mijne. En toen las ik ook nog Lof van de Vriendschap van Marius.

Life is strange.

28 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. Wij hebben ook naar de Intocht van Sinterklaas gekeken. Het horror-scenario is wel eens beter geweest. De stoomboot is al een keer de verkeerde kant op gevaren en Amerigo is ook al eens weggelopen. Ik vond het niet zo spectaculair als anders en Dunya vond het op een gegeven moment ook niet bijster interessant meer. Het Sinterklaasjournaal heeft ze helemaal overgeslagen want ze slaapt al drie kwartier! In de box nog wel. (Niet doorvertellen aan het consultatiebureau…)

    Comment door Henrike — 17/11/2007 #

  2. Oja en natuurlijk van harte beterschap van ons saampjes. Echt rot voor je dat je niet zo snel weer beter bent als je zou willen. Maar probeer er toch maar zoveel mogelijk aan toe te geven anders duurt het nog veel langer. Sterkte meis.

    Comment door Henrike — 17/11/2007 #

  3. Oh… wat lief. Ik heb ook naar sinterklaas gekeken op tv. Samen met de katten. Heerlijk lijkt me dat. Zo’n spannende tijd als de kids nog sinterklaasminded zijn. Leuke d’inge! 😉

    Comment door Stoere Schrijfster — 17/11/2007 #

  4. O wat een mooie foto’s weer van je jochie en die met de gemengde technieken vind ik het einde !! Hoop nu echt voor je dat je snel opknapt meid ! Neem je rust dit weekend en laat Vriendje zorgen :):)

    Comment door Julia — 17/11/2007 #

  5. Minder bloggen en meer uitrusten. 😉

    Comment door karin — 17/11/2007 #

  6. het schiet maar niet op he inge..dat beter worden duurt wel erg lang..
    het sint gebeuren is vanaf vandaag dus officieel gestart….spannend…

    Comment door margriet — 17/11/2007 #

  7. Lieverd deze ik er in hoor, Superformidastisch-mega-moehoudt :-)))))
    Ik hoop als ik moe ben dat ik het woord nog weet, en nu wens ik je weer betrschap.
    En die kleine lieve peuter een dikke knuf van Cyber Oma

    Comment door Cyber Oma — 17/11/2007 #

  8. Hier in huis was ik de enige die de Sinterklaasintocht heeft bekeken 😉
    Hoop dat jij snel bij kunt tanken joh! Ik vind de kunstwerken van jouw kanjertje helemaal mooi.
    Trouwens, ook die sint en piet, van wiens hand zijn die dan? Leuke plaatjes!!
    Pas goed op elkaar!

    Comment door Richtsje — 17/11/2007 #

  9. Sinterklaasintocht hebben wij ook gekeken op tv, het was inderdaad een beetje saai. Oh wat mis ik Aart Staartjes 😉 Maar Pluk vond het geweldig en straks zetten we de schoen. Het is gezelligheid, pepernoten op tafel, tekeningen maken. Heerlijk!

    Beterschap voor jou, knap maar gauw weer wat op. Al moet ik zeggen dat de griep voor mij 2 weken geleden is en ik ook af en toe nog zoooooo moe ben!

    Comment door Marijke — 17/11/2007 #

  10. Kijk, die peuterfoto met gitaar vind ik echt helemaal geweldig dus…

    Comment door Redstar — 17/11/2007 #

  11. Tegen die tijd dat Peuter wat groter is, moet je me ff mailen. Man levert met alle liefde een kinder Fender. Hier ligt er ook al eentje te wachten ;-).

    Comment door Karen — 17/11/2007 #

  12. ach..meis…ben je nog steeds ziek??
    en maar foto’s fliepsen..en loggen..maar ja..je moet toch voor peuter zorgen..
    ga jij nou morgen niet naar t strand..hoewel…ze zeggen dat de zon gaat schijnen…en zeelucht..
    nou ik hoop dat vriendje je de tijd geeft om lekker veel te slapen..
    heerlijk slapen…
    truste alvast!
    liefs janneke

    Comment door J@ntje — 17/11/2007 #

  13. Wat moet dat logje van Marius jou goed gedaan hebben (dat heeft het natuurlijk, want ik las er je superlieve reactie. Ik ben momenteel een lurker op Marius log want dergelijk nieuws wil je op de een of andere manier toch een beetje volgen. Voelde me eergisteren wel een beetje een ramptoerist trouwens toen ik bij hem ging kijken, maar ben inmiddels opgelucht dat het hem goed lijkt te gaan. En om er nu te gaan reageren, terwijl ik dat nog nooit (of heel misschien een keer) heb gedaan vind ik ook zo wat).
    Wat een duidelijk handschrift heeft Jonah trouwens al!

    Comment door Toaske — 17/11/2007 #

  14. Hai lieve Inge :):)

    Allereerst van harte beterschap, hoop dat je snel weer de oude bent! Wat een heerlijk spannende tijd hebben jullie nu toch in Nederland, met de komst van Sinterklaas. Mijn jongens hebbend at nooit mee gemaakt en (helaas) zegt het ze helemaal níets als ik zo nu en dan een oude Sint-en-ik-foto uit de doos trek.
    Maar wat helemaal fantastisch dat Peuter zo zorgzaam voor je gitaar is 🙂 Zorgen dat het zo blijft meis. Ik ervaar hier in huis dat mijn 3 mannen zó ontzettend veel plezier van hun gitaren (inmiddels 6 stk!) hebben. Ze zouden echt niet zonder kunnen.
    Plectra´s en andere muk… hmm.. dat vind ik regelmatig terug in de wasmachine en/of droogtrommel hahaha…..
    Dikke kus!

    Comment door ellen — 17/11/2007 #

  15. Och heden, dat wil ook maar niet opschieten met jou dus 🙁 wordt het niet tijd om zèlf uit dat glas te lurken? Wat een schatje is het toch dat peutertje van je, die houd je dan toch maar op de been! Morgen nog zo’n ik-han-maar-een-beetje-in-bed-dag dus..gewoon doen, want het is zò weer maandag 😉
    Ik ga jou heel snel mailen trouwens, maar niet nu meer, want ik vergeet heel de was die allang klaar is en graag opgehangen wilt worden!

    Comment door annemarie — 17/11/2007 #

  16. Supertoffe tekeningen zeg. Ik dacht even dat Peuter zelf geschreven had (“Issie een wonderkind ofzo?” – maar dat staat al vast, of niet? :P).
    Leuk. En veel plezier bij Sinterklaas!

    Comment door Linda — 17/11/2007 #

  17. Wat een ongelofelijk groot glas zeg!
    Mooie tekeningen hoor. En sint in de reddingsboot. Wat apart.
    Fijne zondag nog.

    Comment door Adolf — 18/11/2007 #

  18. Beterschap, Inge!

    Enne… neem zelf ook eens zo’n antiek glaasje sap. Kan volgens mij geen kwaad 😉 .

    Comment door Sana — 18/11/2007 #

  19. pff nog steeds ziek?
    Mooie tekeningen heeft hij gemaakt zeg!

    Comment door youke — 18/11/2007 #

  20. Ik zie helaas geen foto’s maar door je beschrijving kan ik me zo een beetje voorstellen. Ik hoop dat je heel snel weer 100% zal voelen, niets is vervelender dan je half-half te voelen, wel dingen te willen doen en net het fut ervoor hebben. Ik heb hem hier even toegefluisterd dat hij ook naar zandvoort moet gaan, het is tenslotte heel dichtbij. Veel plezier vandaag en doe lekker rustig aan.

    Comment door San — 18/11/2007 #

  21. Prachtige kunstwerken zijn ‘t! Veel plezier bij Sinterklaas – in z’n reddingsboot whaha – vandaag! Wij hebben ’t er al op zitten, altijd weer leuk. En ik hoop wel dat je je wat beter gaat voelen, want dit schiet niet op natuurlijk.. : (

    Comment door mir — 18/11/2007 #

  22. Ik kan je foto’s niet zien :(. Maar, beterschap, en veel plezier bij Sint!

    Comment door Francine — 18/11/2007 #

  23. Ik zie helaas ook geen foto’s. Kom later op de dag wel even terug, mss doen ze het dan wel 🙂

    Comment door Eline — 18/11/2007 #

  24. Balen dat je nog steeds tot de ziekenboeg behoort. Ik ben inmiddels opgeknap, op een kleine hoofdpijn na dan, maar dat komt van iets anders van gisteravond ;D
    Sterre heeft afgelopen week ook een hele dag in diezelfde heerlijke warme pyama met mooi uil rondgelopen. Herkenbaarheid alom wat dat betreft!

    Comment door Mimi — 18/11/2007 #

  25. Hoewel je moe, niet lekker en een beetje zielig bent, heb je er een mooie, lange log van weten te maken!
    Sinterklaastijd, …gezellig weer!
    Sterkte en geniet ervan!

    Comment door Anske — 18/11/2007 #

  26. Nu doen ze het wel! Heerlijk die tekeningen. Ik zag een stukje van de intocht op tv, maar ik vond die pieten heel erg hysterisch druk doen haha

    Comment door Eline — 18/11/2007 #

  27. Het is prachtig, heel prachtig. Jullie vormen een twee-eenheid zo mooi dat ik ontroerd zit te lezen. Telkens weer. Nostalgisch ook. Het laat me terugdenken. Waarom weet ik allemaal niet.

    Comment door plato — 18/11/2007 #

  28. Veel beterschap gewenst!

    Comment door Marieke — 19/11/2007 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.