.6 januari

januari 6, 2019 on 2:30 pm | In ge | 9 Comments

Soms, een paar keer per jaar, pak ik de grijste foto die ik heb. Die van oma. Dan vertel ik haar, in woorden of gedachten,  hoe het gaat met m’n enige zoon, die ik naar haar vernoemde, en herinner me al onze liefde. Vandaag is het 31 jaar geleden dat ze overleed en ze ontbreekt me nog steeds.

Het monochrome landschap van de afgelopen weken werpt me terug op mezelf. De lucht is grijs, het strand is grijs en de Noordzee is grijs. Heel even een liedje in m’n hoofd, zachtjes zing ik tot waar ik twijfel over de tekst, en weer terug naar grijs.
Het was een beter jaar dan vorig jaar, ik heb veel om dankbaar voor te zijn, wat wil ik dan toch nog allemaal.
Misschien moet ik gewoon wat beter leren omgaan met grijs.

Untitled

9 reacties »

RSS feed voor reacties op dit bericht.

 1. Wat een mooie vrouw was jouw oma. En ja, zo na de feestdagen is het wel erg grijs allemaal, binnen en buiten. Ik probeer me zelf nu voor te houden dat grijs ook verschillende tinten heeft…

  Comment by Sandra — 06/01/2019 #

 2. Wat een geweldige foto. Ik zie een mooie maar vooral ook sterke en intelligente vrouw die haar eigen pad kiest. (Geen idee of dat klopt, maar zo komt ze op me over). Mooi dat je je zoon hebt vernoemd. En ik ben ook niet zo goed in grijs. Maar het komt wel weer.

  Comment by Saralien — 06/01/2019 #

 3. Mooie foto. En pas echt dood is ze als ze vergeten wordt. En dat is duidelijk niet het geval.

  Comment by Mrs. T. — 08/01/2019 #

 4. Grijs is lastig, soms.
  Vraag me nu wel af wat haar naam was, is.

  Comment by aukje — 09/01/2019 #

 5. @aukje, http://www.keklog.nl/?p=517 je las al eerder over haar.
  @mrs. t en saralien, deze foto werd gemaakt in de oorlog, ik herinner me haar eigenlijk alleen maar (glim)lachend. wat ik zo mooi vind aan deze foto is dat ‘ie 44 jaar in de portemonnee van mijn opa zat. en ik ‘m toen kreeg. ❤
  @sandra, vandaag was er (even) zon!

  Comment by de mama — 09/01/2019 #

 6. Mooie foto. Mooie oma ook. Waardevol zo’n kiekje.
  En ach… dat grijs. ‘t Zal af en toe niet makkelijk zijn maar toch… zoals ik je al jaren ken: jij bent toch kleurig genoeg van binnen om dat grijs de nek om te draaien?

  Comment by Platoonline — 17/01/2019 #

 7. Oh echt, 44 jaar gekoesterd. Prachtig!

  Comment by Mrs. T. — 17/01/2019 #

 8. Grijs kan heel mooi zijn maar ik mis de zon ook en heb weinig zin om wat te gaan doen. Wat een prachtige foto heb je nog.

  Comment by Villasappho — 28/01/2019 #

 9. @Inge, maar dat is lang geleden :)
  Overigens is mijn 2e naam ook Johanna.

  Comment by aukje — 30/01/2019 #

Een reactie plaatsen

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.