.you catch your breath and winter starts again

oktober 24, 2018 on 8:55 pm | In ge | 10 Comments

Door het raam zie ik dat de blaadjes die voorbijvliegen al weer verre van groen zijn. Er staat een stevige wind, de kou ervan zit al dagen in m’n lijf. Het is herfst, en zelfs de zee ruikt er anders van.
Ik zucht wat, we hadden zo’n fijne zomer, maar nu is het voorbij.

Eigenlijk is de belofte van zomer, laat in de lente, misschien nog wel mijn meest favoriete tijd van het jaar, met al haar hoop en energie.
‘Ik kan wel weer eens gaan solliciteren,’ riep ik toen ineens, en een paar weken later zwom ik met m’n nieuwe titel, schoolcoördinator, én m’n nieuwe regiomanager in zee. Ze is precies een jaar en een dag jonger dan ik, maar ze kan echt veel beter zwemmen.

Het werk is leuk en leerzaam, en het geeft me wederom de kans iets te betekenen voor een grote groep kinderen. Enthousiast vertelde ik het aan m’n ooit-heel-even-buurvrouw, die inmiddels al jaren op Lanzarote woont, en ze bood me prompt nog een baantje aan. We bespraken de details over de telefoon, op een mooie zomeravond, dik drieduizend kilometer uit elkaar, terwijl ik op het strand zat te kijken naar de zonsondergang en mijn surfende zoon. De dagen waren lang en het leven voelde loom.

Untitled

En toch, zoals dat gaat, wordt het nu al weer winter. Ik zet me schrap, nog een paar dagen en dan leven we weer in wintertijd. Ik kan dit, ik heb dit al zo vaak gedaan, maar het liefst zou ik m’n adem inhouden tot het weer lente is.

10 reacties »

RSS feed voor reacties op dit bericht.

 1. Top. En ik vraag me nu toch ook wel echt af wat dat tweede baantje is.

  Comment by Mrs. T. — 25/10/2018 #

 2. @mrs. t., nederlandse les geven. op lanzarote! (maar dan wel via skype dus.. )

  Comment by de mama — 26/10/2018 #

 3. Dat was wat ik ook wilde weten. Maar misschien moet jij je leerlingen weleens live ontmoeten, bijvoorbeeld midden in de winter, als het hier koud, guur en nat is.

  Comment by Sandra — 27/10/2018 #

 4. @sandra, ik zit serieus al te kijken naar de mogelijkheden!

  Comment by de mama — 27/10/2018 #

 5. Ha Inge, fijn je weer te lezen meis!
  Is dat Jonah op de golven?
  xxx

  Comment by Aukje — 29/10/2018 #

 6. @aukje, hai! ^^ ja, dat is joon. hij is zo goed geworden in surfen, zo supertof om te zien! dikke knuf voor jou, kom gauw bij je kijken!

  Comment by de mama — 29/10/2018 #

 7. Hey leuk dat je er weer even bent. Wat een geweldige foto van je zoon en die zon. Leuk dat nieuwe werk, wintertijd is er alweer een week hoop dat je je goed voelt.

  Comment by Villasappho — 04/11/2018 #

 8. Ja! Je bent er nog! Net als ik, al ben ik opnieuw begonnen.
  Het was een prachtige, lange zomer. Wat een mooie plaatjes heb ik bij je voorbij zien komen. Ik ben ook meer een lente en zomer mens maar dat komt vooral door het loslaten wat in het najaar gaat gebeuren, niet altijd makkelijk maar wel nodig. Ik denk maar zo, we mogen in de lente weer helemaal tot bloei komen… Zet ‘m op!

  Comment by Tante Maaike — 05/11/2018 #

 9. Wat fijn om iets van je te lezen! Je hebt het weer prachtig geschreven en wat een mooie foto!

  Comment by Mei Qi — 17/11/2018 #

 10. @liesbeth, dank je. (inmiddels heus winter ook!)
  @maaike, samen aftellen tot de lente? ;-)
  @mei qi, dank je. :)

  Comment by de mama — 19/12/2018 #

Een reactie plaatsen

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.