.the grass is always greener in summer

juni 29, 2018 on 11:07 am | In ge | 8 Comments

‘Het gras is altijd groener bij de buren,’ waarschuwde mijn moeder me vroeger altijd, ‘verkijk je er niet op!’ Ze maakte er sowieso een punt van dat we beter konden kijken naar mensen die het slechter hadden, dan naar mensen die het beter hadden dan wij. Ze bedoelde het goed.
En het werkte. Jaren later, toen ik als beginnend artiest met altijd minstens een maand huurachterstand in een studentenhuis weer eens instant noodles van de Xenos aan het opslurpen was, hoorde ik Dar Williams zingen ‘you don’t know how lucky you are‘ en dacht, oh jawel hoor.

Nu ik zelf moeder ben, probeer ik Het Kind vooral mee te geven dat gras groener is wanneer je het goed verzorgt. Dat omstandigheden er zeker invloed op hebben, maar uiteindelijk niet meer zijn dan dat.
En ook dat werkt. Het Kind roept minstens elke week wel een keer spontaan hóe blij hij is met z’n leven, waarmee ‘ie tegelijkertijd mij weer herinnert aan hoe goed ík het heb.
Gras hebben we overigens niet, op een polletje spontaan opgekomen sprietjes in m’n moestuintje na.
Ik ben er namelijk, niet lachen, allergisch voor. Maar al dat spreekwoordelijke gras, het leven, is altijd zoveel groener in de zomer, vind je ook niet?

Heb een geweldige zomer. Tend to your grass. (◕‿◕✿)

Untitled

8 reacties »

RSS feed voor reacties op dit bericht.

 1. Heel goed dat je dat meegeeft aan je zoon. Ik heb geen groene vingers maar ben heel tevreden met mijn grasmat! Fijne zomer.

  Comment by Villasappho — 29/06/2018 #

 2. Mooie woorden om mee te geven en ook zelf mee te nemen. Wens jou ook een mooie zomer!

  Comment by Sandra — 30/06/2018 #

 3. Precies dat geef ik mijn kinderen ook mee. En wij hebben kunstgras in de tuin. ;-)

  Comment by Mrs. T. — 30/06/2018 #

 4. Wat mooi geschreven! En je hebt ook zeker gelijk!

  Comment by Mei Qi — 02/07/2018 #

 5. Een hele mooie zomer<3
  Prachtige woorden.

  Comment by Saskia — 10/07/2018 #

 6. Jij, die zoveel buiten bent, de natuur in, juist jij bent allergisch voor graspolletjes.
  Naar, maar moest er wel een beetje om glimlachen.

  Comment by Aukje — 10/07/2018 #

 7. Wat een prachtige wijsheid! Ik ben het helemaal met je eens!

  Comment by Huize Haaknaald — 18/07/2018 #

 8. Het gras hier is echt groener dan bij de buren. De goede raad van je moeder zou voor een berg mensen prima zijn. Teveel kijkt men naar mensen die het beter hebben en vergeet men naar de anderen te kijken. Lang geleden dat ik hier was, lang geleden dat jij schreef. :P

  Comment by John — 09/10/2018 #

Een reactie plaatsen

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.