.als ik ergens goed kan zijn, is het wel in het bos

maart 13, 2018 on 1:27 pm | In ge | 13 Comments

We wonen nu al bijna veertien jaar aan zee, maar ik wandel nog steeds het liefst tussen de bomen. Ik weet niet meer hoe jong ik was, toen ik voor het eerst met mijn schetsboek onder de snelbinders en wat grafietstiften in een etuitje om m’n nek, naar het Driehoeksbos fietste om er de hele middag te gaan tekenen, maar ik weet nog wel dat er weinig van tekenen kwam.
Als ik ergens goed kan zijn, is het wel in het bos.

Al meer dan tien jaar kom ik regelmatig in Elswout, en laatst reden we er met de auto vandaan, toen mijn vriendin ineens vroeg of ik ook wel eens in het Koningshof was geweest. Eh, nee?
Het bleek een gebied in het oudste deel van de duinen, zo’n vier kilometer van zee, wat zich, door de beschutte ligging, door de eeuwen heen heeft ontwikkeld van open duin tot bosgebied. Zelden zag ik zoiets prachtigs. Oh en het ligt dus praktisch naast Elswout.

Nadat we er gisteren een paar uur wandelden, dronken we nog een kopje thee bij m’n vriendin. Ze had een etagère met paaseitjes staan, ik maakte wat 1 april grapjes, en nam toen een eitje. En, omdat ‘ie lekker was, nam ik nog zo’n eitje. M’n vriendin lachte en zei dat ik te snel tevreden was.
‘Dit is waarom je dat Koningshof nooit eerder hebt ontdekt,’ zei ze. ‘Je vond Elswout fantastisch en dus bleef je er komen. Je vindt dit paaseitje lekker en dus neem je er nog zo een, terwijl je ziet dat er tig verschillende zijn!’ Ik knikte, daar zat zeker wel wat in, ik ben geen ontdekkingsreiziger, en ik liet me overhalen een ander eitje te proberen, ook al leek ‘ie me niet zo lekker.
‘Ik zie Elswout en denk, wat is er nog meer?,’ riep ze, terwijl ik naar de prullenbak liep.

We wonen nu al bijna veertien jaar aan zee, maar ik wandel nog steeds het liefst tussen de bomen. Onlangs ontdekte ik nieuwe bomen, eigenlijk precies toen ik dat nodig had. Terwijl ik er onder- en tussendoor liep, brak de zon door, een specht roffelde niet ver weg, ik zag een roodborstje en een ander prachtig vogeltje, hoorde er nog veel meer, zag een eekhoorn en een heel groot hert.

Untitled

Untitled

Untitled

13 Comments »

RSS feed for comments on this post.

 1. Waarom veranderen wat bevalt? Ik heb ook vaak een schop nodig om eens wat anders te proberen.

  Comment door Mammalien — 13/03/2018 #

 2. @mammalien, ik vraag me ook af of ik deze plek op een beter moment had kunnen ontdekken, en ik denk eigenlijk van niet. ツ

  Comment door de mama — 13/03/2018 #

 3. Wat een mooi logje.

  Comment door Mrs. T. — 13/03/2018 #

 4. Ik hou ook van het bos, mijn hier kom ik altijd bos is Meyendel. Zeker als m’n hoofd vol zit en ik door de bomen het bos niet meer zie, heb ik het bos nodig. Gewoon rustig wandelen tussen al die bomen, die er al jarenlang staan, doet mij dan goed,laat mij weer aarden, net als de bomen stevig wortelen in de grond.

  Comment door Sandra — 14/03/2018 #

 5. Koningshof.
  Ging belletje rinkelen.
  Ik zoeken op Elswout en jawel hoor.
  18-10-2013 was ik daar.
  Aan mijn geheugen mankeert nog niets:)

  Comment door Aukje — 14/03/2018 #

 6. @sandra, ik googlede het even, dat ziet er ook prachtig uit, zeg!
  @aukje, haha. mooi hè?

  Comment door de mama — 14/03/2018 #

 7. Ik mis het strand eigenlijk best veel maar toch ik ben dol op het bos en de natuurlijke omgeving waar ik nu woon. Prachtige foto’s krijg zin om te gaan fietsen!

  Comment door Villasappho — 14/03/2018 #

 8. @liesbeth, ik weet niet of ik nu nog weer zonder zee zou kunnen, maar zonder bos in de buurt sowieso niet!

  Comment door de mama — 14/03/2018 #

 9. Oh ja, bomen…. een heel bos vol. Of het liefst een oerwoud of de jungle. Ik vind dat mooier dan de kuststrook. De geur, het leven, de kleuren… alles.

  Comment door Sheila — 14/03/2018 #

 10. @sheila, precies wat jij zegt! geur, leven, kleuren, er is zoveel meer. <3

  Comment door de mama — 15/03/2018 #

 11. Ja echt heerlijk<3 Ik hou er ook ontzettend van en kom er eigenlijk te weinig. Goede reminder dus!

  Comment door Saskia — 18/03/2018 #

 12. @saskia, ik kom er ook te weinig en ga er echt een ding van maken nu om vaker te gaan. vaker te zijn. ツ

  Comment door de mama — 19/03/2018 #

 13. Jij woont heel mooi en ik ben echt voornemens je binnenkort weer eens op te zoeken en samen ff een theetje t doen. Enne: je huis bekijken. Was ik al van plan toen ik de adreswijziging kreeg maar we zijn (las ik net hierboven) al een jaar verder.

  Allebei druk en zorgen maar komt echt goed Ing!

  Ik ben ook weer aan t bloggen geslagen….

  Comment door Inge — 15/04/2018 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.