.nog tien nachtjes slapen

december 7, 2016 on 11:33 am | In ge | 7 Comments

en dan is deze surfende, hoepelende, vrolijke, yoga beoefenende, mooie, springerige, muziek makende, PokémonGo spelende Kanjer jarig. Voor de twaalfde keer.

.nog 10 dagen!

En ik weet nog zo goed, die eerste keer, het veel te grote hobbelpaard dat opa voor je had gemaakt, en wat was taart nou weer? De tweede keer, met de dierentuin van Little People, waar je op je knietjes in je slaapzakje voor zat te glimmen, veel te vroeg, en hoe de tijd vanaf toen versnelde. De derde keer, met als favo kado je eigen zaklamp, voor het eerst trakteren op schooltje, mandarijntjes met smarties.
En ineens was je al Kleuter. Afscheid van de Peuters. Vijf jaar. Naar groep 3. Je eerste zakgeld, microscoop én museumjaarkaart kreeg je op je zesde verjaardag, toen er zoveel sneeuw lag. Het jaar later die gave, gepimpte fiets, waarmee je overal de blits maakte. Oh, ik weet het allemaal nog zo goed.
Je achtste verjaardag, wat een feest, met tig taarten en met z’n allen naar Nemo.
Drie jaar geleden, in de hal bij Center Parcs, toen ik je de ingepakte sleutel gaf van het huisje waar we de hele week zouden zitten. Een hele verjaardagsweek! Had ik je ooit zó blij en verrast gezien? De blijdschap was in ieder geval te groot voor een week, bleek al snel. En dat jaar daarop zouden we dat heus niet weer doen en deden we dat ook niet. Toen werd het een verrassingsverjaardagsweekend!
En weer was je net zo blij.
En vorig jaar, toen ik vroeg wat je nou ‘t liefste zou willen op je verjaardag, en je zei: ‘Een heel huisje vol visite, net als met jouw verjaardag, mama, gewoon dat iedereen er is, muziek, eten en drinken, en dat we het dan samen gezellig maken.’ En dat deden we. <3
Nog tien nachtjes slapen en dan maken we er weer een feestje van, vriendje. Ik kan niet wachten!

7 reacties »

RSS feed voor reacties op dit bericht.

 1. Mooi!

  Comment by Mrs. T. — 07/12/2016 #

 2. Heel veel hartjes!! <3 <3 <3

  Comment by Jolanda — 08/12/2016 #

 3. Time flies Inge … gefeliciteerd!

  Comment by Desire — 01/01/2017 #

 4. Veel te laat maar alsnog van harte gefeliciteerd met die knappe boy van je. Ik volg je al vanaf het moment dat hij een baby was dus ik heb een klein beetje het gevoel dat ik hem heb zien opgroeien. Uniek eigenlijk om zo alles vast te leggen.
  Nog even en hij kan in maatschappelijke dienst. Zes jaren zijn zo maar om.:-)

  Snel naar je volgende blogje gehuppeld.

  Comment by plato — 10/03/2017 #

 5. Are you okay?

  Comment by Trui — 29/03/2017 #

 6. Ik mis je mooie foto’s en fijne verhalen!

  Comment by Martine — 04/05/2017 #

 7. Ha Inge, ik vond je adres weer tussen mijn spullen (tenminste die van lievejonah.nl en toen door naar deze). Wat is Jonah een lange grote mooie slungel aan het worden zeg! Ik zie dat je niet meer blogt maar ik hoop van harte dat het goed gaat met jullie. Het is iig heel leuk om na zo’n lange tijd weer wat over jullie te lezen! Je kent mij onder de naam niva (via Mai).groet, Jetty/niva

  Comment by Jetty/niva — 29/11/2017 #

Een reactie plaatsen

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.