.au collège

november 8, 2016 on 2:18 pm | In ge | 7 Comments

Goed. De middelbare school. Het wordt tijd dat ik er eens wat over vertel, niet? Twee maanden in en ik laat de hoofdletters al weg. Nee, grapje, de Elf, die ik overigens maar gewoon weer Het Kind ga noemen, hier dan, vindt het geweldig. Gelukkig. Toevállig dat ‘ie me vorige week donderdag ineens geen zin had, waarop ik dan weer niet zo goed wist hoe te reageren, want nou ja, dat heeft ‘ie anders dus nooit. Geen zin. En ’s middags kwam ‘ie ook gewoon blij weer thuis. En zo gaat dat dus al twee maanden. Hoe fijn is dat.
Ik snap het wel, ik vond school ook leuk. Sterker nog, ik vond huiswerk maken stiekem nog leuk! Helaas lijkt Het Kind wat dat betreft meer op z’n vader, die het nut van huiswerk nooit inzag, er geen zin in had, het dus ook maar niet deed, enz. Erg jammer allemaal, hoewel ‘ie goed terecht is gekomen. Dat dan weer wel. Daar hoef je dus niet altijd tien twee hoofdstukken voor vooruit te werken.

Maar het huiswerk is zo léuk, mensen, zó leuk. Echt hoor. Niet alles natuurlijk, ze moeten ook gewoon Natuur- en Scheikunde leren en saaie sommen maken en zuks, maar voor Nederlands moesten ze een leesautobiografie schrijven. Hoe tof. En hoe handig ook, voor de juf, om de leeservaringen van je leerlingen in kaart te kunnen brengen en inzicht te krijgen in hun ontwikkeling als lezers.
En voor Beeldend Vormen, dat vond ik zó’n leuke opdracht, moesten ze een schilderij kiezen en deze ‘namaken’. Niet letterlijk, zei Het Kind, het ging om de sfeer en de lichtval.

.melkmeisje, the making of

Nou, gelukt. Dáchten wij. Tot er geen tijd meer was en ineens bleek dat de opdracht wel iets specifieker was geweest en nou ja, het was goed genoeg en dat is zo’n beetje hoe het gaat ook, op de middelbare. Goed genoeg. We hebben nog geen 10 voorbij zien komen, maar ook geen onvoldoende.
Het Kind had onlangs voor een interview-verslag, dat was ook al zulk leuk huiswerk, een 7. Omdat de docent Levensbeschouwing weliswaar enorm enthousiast was over zijn eigen invulling en originaliteit, maar het voorblad miste (min 1 punt), evenals de evaluatie van een ouder (min 1 punt). Oftewel, weer niet goed gelezen wat de opdracht was. Weer met de Franse slag gedaan, zoals die hele middelbare tot nu toe. Ja, hij heeft nog genoeg te leren, au collège, ook al kwam ‘ie gister wel weer thuis met een 8,2 voor Frans én een 9 voor Muziek. Om dit logje maar eens te eindigen op een high note.

7 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. Stiekem zo benieuwd hoe De Elf er tegenwoordig uitziet 🙂

    Comment door Aukje — 08/11/2016 #

  2. Maar goed, eigenlijk is de foto wel duidelijk, en heel leuk 🙂

    Comment door Aukje — 08/11/2016 #

  3. @aukje, doorgaans heeft ‘ie geen shirt over z’n hoofd echter. en er ook niet eentje om z’n middel geknoopt. en mijn vestjes heeft ‘ie ook nooit aan, eigenlijk! 😉

    Comment door de mama — 08/11/2016 #

  4. Tsja, eigenlijk doet hij het dus gewoon erg goed. Dat niet goed lezen van een opdracht, herken ik hier ook!! Zal een kwestie van geduld zijn.
    Hier haalt de Puber vooral erg hoge cijfers. Sociaal is het soms nog een uitdaging maar ook daar leert ze heel veel van. Soms wat te gevoelig maar ja, zo zijn we nu eenmaal.

    Comment door Maaike — 09/11/2016 #

  5. De middelbare school, het lijkt alweer zo lang geleden joh. Ik had zelf ook geen hekel aan school, wel aan dat je soms rete laat uit was en bergen met huiswerk had voor de volgende dag. Joehoe, waar is het recht om kind te zijn riep ik dus regelmatig in de klas. Het hielp alleen niet.

    Zijn opdracht voor BV is wel erg leuk. Alleen voortaan ook maar even goed de opdracht doorlezen als ouder hahaha. 😉

    Comment door annouska — 09/11/2016 #

  6. @maaike, sociaal gaat het hier (iets te?) goed! 😉
    @annouska, echt? ik vind dat juist niet dus, terwijl ik eh, echt wel ietsie ouder ben dan jij 😉 maar het zijn soms inderdaad achterlijk lange dagen. kwart over 7 de deur uit, kwart voor 5 thuis en dan nog een berg huiswerk (en dus maar weer niet naar voetbaltraining..). we zouden iets meer naar het scandinavische onderwijsmodel moeten kijken hier!

    Comment door de mama — 10/11/2016 #

  7. Ik vind de opdracht voor Beeldend Vormen zeer goed gelukt haha! Schitterend zoals Het Kind op de foto staat mét jouw hesje 😉
    Ja en die leerkrachten hè … die moeten gewoon wat te muggeziften hebben, echt. Die puntjes op de i komen in de loop der schooltijd heus wel, wat ik je brom!

    Comment door Desire — 13/11/2016 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.