.het leukste baantje wat je kunt hebben

februari 4, 2016 on 8:28 pm | In ge | 7 Comments

M’n leerlingen vragen me wel eens hoe dat dan was, ‘optreden en zo’. Het beeld dat zij ervan hebben is voornamelijk gevormd door programma’s als The Voice. Iemand doet je haar en make-up, er hangt een rek met kleren om uit te kiezen, overal zijn camera’s en oh ja, dan zing je ook nog een (verkorte versie van andermans) liedje. Een enkeling heeft al eens een concert bijgewoond van een heuse artiest, maar doorgaans ook een waar de nadruk ligt op dans, show en iets van dertien outfits voor twaalf liedjes. Ja, ze zijn er maar druk mee.
Nou, zo was het dus niet.
Ik haalde zelf een borstel door m’n haar, make-up deed ik niet aan, meestal hield ik gewoon de kleren aan die ik die dag aan had, er wás wel eens iemand met een fotocamera, een enkele keer werd er zelfs gefilmd, maar het drukst waren we met het schrijven en oefenen van de nummers.
Maar dan. Als je staat te spelen en zingen voor een zaal vol mensen, waarvan je er nog een paar echt raakt ook, ja, dan is het wel zo’n beetje het leukste baantje wat je kunt hebben.
Dan vergeet je de rokerige zaaltjes waar je te laat geboekt stond, zodat het bier al rijkelijk vloeide voor je aan je eerste noot begon, en je alleen nog maar aan dat nummer van Creedence Clearwater Revival kon denken.
If I only had a dollar, for every song I’ve sung
Every time I’ve had to play while people sat there drunk..

Inmiddels hebben enkele van mijn leerlingen zelf ook al hun eerste liedjes geschreven en oh, ik ben zo trots. Als ze dat dan voor me spelen, hier in het kleine huisje aan de rand van de duinen, en ik ben echt geraakt, dan besef ik me dat ik gewoon alwéér het leukste baantje heb wat je kunt hebben.

.live@hedon

Hedon, Zwolle, 1998. En voor de liefhebbers mijn favo versie van Lodi.

 

7 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. Cool!
    Hoe zeiden ze dat ook alweer?
    Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken!
    (al heeft slapen, eten en lezen me nog geen vette bankrekening gebracht ;-))

    Comment door Kwan — 04/02/2016 #

  2. @kwan, een hele mooie van steve jobs vind ik http://motivationalreads.com/wp-content/uploads/the-only-way-to-do-great-work-is-to-love-what-you-do-2.jpg (en een vette bankrekening heb ik ook heel m’n leven nog niet gehad, maar heb daar ook nooit voor gekozen! 🙂 )

    Comment door de mama — 05/02/2016 #

  3. Leuk hoe je je leerlingen inspireert. En grappig idd dat voor voor hen ‘dress to impress’ hoort bij optreden zeker ingegeven door tvoh.
    Muziek is belangrijk, een uitlaadklep en het verbroederd. Music was my first love and it will be my last….

    Comment door Inge — 05/02/2016 #

  4. @inge, <3 muziek! joon vroeg laatst nog hoe goed friso nou kon spelen! ik gokte, heeeeeel goed. 😉

    Comment door de mama — 06/02/2016 #

  5. Oh wauw na al die jaren die ik je volgde ontdek ik nu pas dat je opgetreden hebt. Respect en wat gaaf! Vooral omdat je nu lessen geeft en de kinderen ziet groeien in dat wat ze leuk vinden! 😀

    Comment door annouska — 06/02/2016 #

  6. Hij heeft er nog steeds heel veel plezier in. Heeft nu een digitale piano op zn kamer en dat vindt hij ook geweldig.

    Comment door Inge — 10/02/2016 #

  7. Wat een leuk stuk!

    Comment door Jaap — 10/02/2016 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.