.mag ik al naar bed?

november 21, 2010 on 8:12 pm | In ge | 8 Comments

Gisterochtend vroeg vertrokken we. Met een auto vol goede moed tassen. Omleidinkje hier, Utrecht daar, nog steeds Utrecht, en nog, aan het eind nog even een omleidinkje daar en dan ben je zo tegen het eind van de ochtend aan de Duitse grens. Waar de rest van de familie al aan de taartjes en d’andere zoetigheid zat. Mijn ontbijt bestond uit Bolognese chipjes, van die ringetjes, een Balisto en een Spa Cactus Citroen, dus ik sloeg al dat lekkers even af en nam ’n broodje.
En een kusje van mijn favoriete nichtje.
En een knuffeltje van m’n ieniemini neefje.

Het Kind, dievanmij dus, gaf opa en oma ons kunstwerk, we pakten tassen uit, kleedden ons om en gingen op weg naar de feestzaal waar niet alleen opa en oma’s feestje werd gevierd, maar ook het een feest van Sinterklaas. In de zaal naast de onze. Even vroegen we ons nog af hoe de kindjes dát zouden vinden, maar toen was daar ineens. Het Springkussen.

De rest van het feest hebben drie van de vier kindjes gesprongen en gesprongen en gesprongen. En salto’s gemaakt. Soort van. En ik nam een glaasje champagne en sprong en sprong en sprong. En maakte salto’s. Soort van. Tussendoor liep ik steeds even netjes de feestzaal in, maakte een praatje, nam een hapje en ’n drankje en sprong weer verder. Met m’n favoriete feestgangertjes. Want hé, ik en springen er moet toch iémand op de kindjes letten?

M’n nichtje toverde me eerst om in een kikker, toen in een mooie prinses en als laatste in haar favoriete tante.

Veel te laat lag iedereen op bed, een uurtje later schreeuwde het Kind me alweer wakker en toen ik dik twee uur later nóg wakker lag, want het Kind is snotterdesnipverkouden, benauwd en heeft een zeer keeltje, heb ik m’n kussen opgepakt en ben in een andere kamer gaan liggen. Waar ik vervolgens ook niet amper kon slapen. En het Kind me voor m’n gevoel even later alweer wakker kwam maken.
Dat was tien voor negen vanochtend.

Schoonmutti bakte en kookte eitjes, bakte bacon uit, maakte croissantjes en veel van m’n gebroken nacht weer even goed. We genoten nog even met z’n allen van het mooie weer en de mooie omgeving en pakten toen de tassen weer in voor de terugweg. Waarbij we Utrecht maar even omzeild hebben. En thuis kwamen met een ziek Kind. Dat me gegarandeerd weer een gebroken nacht op gaat leveren.
Het was een fijn feestje en een heuse uitputtingsslag.

8 Comments »

RSS feed for comments on this post.

 1. Klinkt goed, maar ook heel vermoeiend… hopelijk kan je vannacht wel goed slapen…. en laat Kind je met rust. Wish you luck! x

  Comment door Marijke — 21/11/2010 #

 2. Wat balen dat Kind weer ziek is.. Hoop dat hij het na een nachtje SLAPEN beter met hem gaat. Ik hoop dus vooral dat hij slaapt. 🙂 Voor hem en voor jou!
  Nog gefeliciteerd met je schoonouders!

  Comment door Jolanda — 21/11/2010 #

 3. Gefeliciteerd met je schoonouders! Leuk feest gehad dus. KleuterKind is vanaf nu het Kind? Beterschap hoor.

  Comment door Toaske — 21/11/2010 #

 4. Jemig, Kind is wel vaak ziek zeg 🙁 Op dat na klinkt het weekend mooi!

  Comment door Eline — 21/11/2010 #

 5. Sterkte vanavond/vannacht. Vroeg naar bed in de hoop dat je alles bij elkaar toch nog een aantal uren kunt slapen. Maar ja, zelf ben ik daar niet goed in – in op tijd naar bed gaan, zelfs niet als ik heel moe ben. Eindelijk even tijd voor mezelf…

  Comment door IMS — 21/11/2010 #

 6. Waar springkussens al niet goed voor zijn. Blijk je er ook nog eens ziek van te kunnen worden…

  Comment door Yvonn — 22/11/2010 #

 7. Een feestje met een randje. Hoop dat niet teveel wakkere nachtjes worden.
  Wat kun je toch heerlijk vertellen.

  Comment door Marius — 22/11/2010 #

 8. Deze blog heeft een tweede leven gekregen op http://www.schaduwblogger.nl: http://www.schaduwblogger.nl/2010/11/23/de-sint-en-het-springkussen/

  Comment door schaduwblogger — 24/11/2010 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.