.the best things in life really are free

september 12, 2010 on 10:43 pm | In ge | 15 Comments

#onthetopofmycar

Gistermiddag. Ik zat op m’n auto in ’t zonnetje bij ’t station te wachten op de trein die mijn vriendinnetje bij me bracht. Niet iedereen doet dat, maar ik vind dat een auto voor dat geld wel multifunctioneel mag zijn. En je hebt er goed uitzicht. Bovenop je m’n auto.

We tuften even langs zee en reden toen naar huisje.
Om een paar uurtjes later tóch weer op ’t strand te belanden.

.liehief =)

Steeds vaker denk ik, als wanneer we hier weggaan, en we gáán hier ooit weg, dan ga ik dit missen.
Zeg.

Maar het mooie vind ik dan weer, dat ik voorbij de zee kan kijken. En daar de vriendschap en liefde voel die deze momenten elke keer weer maken tot wat ze zijn.

Juweeltjes.

En die vriendschap, die liefde, die neem ik natuurlijk gewoon mee. Waar ik ooit ook beland. En of je nu in een hutje op de hei zit, of tien hoog in de stad, élk plekje wordt mooier door vriendschap en liefde.

Tegen de avond zaten we beneden in de tuin. Glaasjes erbij en een kat die voor wat menselijk gezelschap koos tijdens het opvangen der laatste zonnestraaltjes. Ze voelde de vriendschap en liefde, denk ik.

Omdat het alweer bijna winter is, ja echt, werd het al snel te fris buiten en verplaatsten we ’t feestje weer naar binnen. Waar we nog urenlang dúbbel hebben gelegen van ’t tranenoverdewangenenbuikpijnlachen.

Het is zo mooi, hoe vriendschap geen tijd kent. Geen leeftijd ook. En geen afstand. Of overgeslagen jaren. Échte vriendschap is liefde. En dan kijk je elkaar aan en vraag je je af hóe het begon, maar je weet dat het niet uitmaakt.
Vriendschap is als een kadootje dat je ooit kreeg en waarvan je je later afvroeg of je het nu voor je verjaardag had gekregen, of zomaar. En het antwoord, bij vriendschap, is bijna altijd hetzelfde.
Je kreeg het zomaar =)

.hier de rest

15 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. Het verbaast mij altijd dat de mooiste mensen (en in dit geval bedoel ik het innerlijk) niet beseffen dat ze vriendschap niet zomaar krijgen. Dat ze daar echt wat voor hebben moeten doen. En niet zomaar iets. Nee, daarvoor hebben ze puur zichzelf moeten zijn. En dat is wat ze zomaar kunnen zonder het zichzelf te beseffen. En dat siert hen. En ik denk dat juist daarom die mensen denken dat ze vriendschap als geschenk krijgen. Maar dat is niet zo, dat krijgen ze omdat ze zelf van die mooie mensen zijn. Daarom.

    Comment door Jerry — 12/09/2010 #

  2. Wat heb je dat toch weer mooi verwoord…

    Comment door Ruthy — 12/09/2010 #

  3. Prachtig logje. Deze zin is mijn favoriet: En of je nu in een hutje op de hei zit, of tien hoog in de stad, élk plekje wordt mooier door vriendschap en liefde.

    Comment door Toaske — 13/09/2010 #

  4. Wat lijkt het mij heerlijk om zo dicht bij de zee te wonen! Zelf wonen we naast een bos, ook heerlijk om doorheen te lopen om even je hoofd leeg te lopen, maar de zee heeft altijd een net iets grotere aantrekkingskracht tot mij.
    Mooi geschreven trouwens!

    Comment door Roelfina — 13/09/2010 #

  5. @jerry, ik zeg maar gewoon, dank je.
    @ruthy, idem.
    @toaske, =)
    @roelfina, nou. hoe toevallig. ik zou niets bijna niets liever willen dan naast een bos wonen. zie ook http://www.keklog.nl/?p=10311 =)

    Comment door de mama — 13/09/2010 #

  6. Gewaagd hoor, lila nagellak en een roze top!:-)
    Fijn, dat het zo leuk was.

    Comment door Trui — 13/09/2010 #

  7. @trui, waar zag je dát dan? #haviksogen ; )

    Comment door de mama — 13/09/2010 #

  8. ik heb gewoon “even” alle foto’s bekeken.:-)

    Comment door Trui — 13/09/2010 #

  9. You made me smile! #engelsoefenen

    Comment door Eline — 13/09/2010 #

  10. Hoi Inge
    Ik heb alle foto’s even bekeken hoe jij op die auto
    Ik vind het zelfook heerlijk om een op een strand te lopen en de zee over te kijken.
    In de vakantie hebben langs het water gefietst naar Spakenburg een rit om heerlijk van te genieten
    We fietsten van Ermelo naar Spakenburg niet vanuit Friesland
    Groetjes Rinus

    Comment door rinus — 13/09/2010 #

  11. Heerlijk! Ik vind ook altijd hoe lààt vriendinnen ook weg gaan, het is altijd te kort geweest. Daarom ben ik persoonlijk ook heel erg blij dat ze vlakbij wonen 🙂

    Comment door Annemarie — 14/09/2010 #

  12. Ik kan me niet voorstellen dat je daar weg zou gaan. EIgenlijk kan ik me niet voorstellen dat ik hier weg zou gaan ±D bijna het zel+fde.
    Ik vind de eerste en laatste foto suppah

    Comment door Redstar — 14/09/2010 #

  13. En ik zie dat mijn toetsenbord instelling niet juist is 😆 nu wel

    Comment door Redstar — 14/09/2010 #

  14. Persoonlijk zou ik de zee wel missen als ik ergens anders zou gaan wonen. paar kilometers oke maar ja home is where the heart is en dus kun je je overal thuisvoelen.
    Vriendschap is iets heel bijzonders, kost niets, kent geen leeftijd en afstand. Koesteren!!!!!

    liefs Inge

    Comment door Inge — 14/09/2010 #

  15. Als ik de luxe had aan zee te wonen, ging ik nooit meer weg. Hooguit naar een benedenwoning met een tuintje. Maar nooit bij de zee meer weg. Weet je wel hoe bevoorrecht dat voelt? Iemand die in de Zaanstreek woont, komt daar nooit in, tenzij ie bulkt van het geld en dus een villa koopt. Geniet van de zee en bedenk hoe het zal zijn als je zijn geruis niet meer elke dag zou horen.

    Comment door plato — 15/09/2010 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.