.hoe cool is dit nu weer!!!

september 2, 2010 on 8:12 pm | In ge | 16 Comments

Hóe onbefuckinglievable cool.

Het ging als volgt.

Eind jaren vijftig, het jaar waarin mijn heldin Patsy, nee niet die van Absolutely Fabulous, mijn ándere heldin Patsy, weg kwam met dit nummer, werd de Spoetnik I, nee niet ’t drankje, wie herinnert zich trouwens snór nog?, maar een heuse aardsatelliet, de éérste nog wel, gelanceerd door de Sovjet Rusland. Hierdoor begonnen de Amerikanen, geheel terecht en éindelijk, te twijfelen of zij wel zo Machtig en Sterk waren als ze dachten.

Als reactie op de lancering, volgens velen hét begin van het ruimtevaarttijdperk, richtte Amerika een onderzoeksbureau op dat nieuwe technologie moest ontwikkelen. Dat klinkt vrij suf, maar één van de projecten van dat onderzoekbureau was het ontwikkelen van een veilige manier om te communiceren met universiteiten die voor het bureau aan het werk waren. Dat klinkt nog steeds vrij suf, maar ze bedachten een computernetwerk dat stabiel en niet afluisterbaar was en zo was in 1969 het eerste internet een feit. Het was nog maar een heel klein internetje hoor. En nog steeds een beetje suf.

Er werden steeds meer netwerken aangesloten op het internet, begin jaren tachtig werd er overgestapt op een nieuwe techniek en ja hoor, het internet zoals we het nu kennen, alleen dan veel en veel en veel en veel kleiner, was geboren. U weet, ik hobbel altijd hopeloosly achter de feitjes aan, dus een paar jaar nadat het grote publiek het ontdekte, kwam ik ook nog ’s online. Voor de jonkies onder ons, ’t was geen feestje. Je moest inbellen, je oren bedekken, je portemonnee trekken en heeeeeeel lang wachten. Op alles. En alles was niet veel. Maar dat vonden wij toen wel.

We maken even een kleine sprong in de tijd én het verhaal en wel naar Parijs, waar ik met Vriendje en nog een busje vol Amerikaanse tieners in de leeftijd van zeventien tot zevenentwintig was. Hier. Overdag.
’s Nachts liep ik met Vriendje en metzonder jas uren te zoeken naar één van die kutkinderen Jake, die we uiteindelijk onder de Eiffeltoren vonden, hoe Paris, en een longontsteking op.
Door die longontsteking belandde ik uiteindelijk in een heuse chatbox, wie kent ze nog, en zo kwam het dat ik bijna tien jaar geleden voor het eerst afsprak met Iemand Van Internet. Groot succes, we zijn nog steeds bevriend en hoe cool is dát!
Dat chatten was uiteindelijk niks voor mij, maar toch stond ik dankzij die eerste positieve ervaring wel meer open voor online contacten.

En dan. Is het twee september tweeduizendtien. Ik log al meer dan drie jaar en twitter on the side. Internet is onderdeel geworden van m’n dagelijks leven. Online en offline overlappen elkaar. Ik spreek eens af met deze en gene, kadootjes worden uitgewisseld, hartjes worden onder riempjes gestoken en dán. Dan krijg ik van Iemand Van Internet, een Heel Groot en Heel Gaaf KadoZomaar. Omdat ‘ie me daar een plezier mee doet. En ’t kleuterKind ookIk zeg, ménsen. Hóe cool is dit nu weer!!!

Ik heb er geen woorden voor, ondanks de vele woorden die ik toch áltijd heb, waarvan dit logje me ’n geducht bewijs lijkt. Ik had ook kunnen schrijven, er was eens het internet en toen kreeg ik een tekentablet. Komt op hetzelfde neer en rijmt ook nog. Ik zeg, fotootje d’r bij en klaar.

.'k héb 'm =)

Jerrymán, mijn dank is zo groot als ’n olifant! =)

16 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. aaaaaaahhhhh! #mooi

    Comment door sara — 02/09/2010 #

  2. Héél mooi. Toch zie ik positieve en negatieve veranderingen. Ik mis de linkjes naar vroege log os reacties bijvoorbeeld, maar vind dit nog steeds één van de leukste weblogs die blijft voortduren. Jij blijft écht maar bezig. Hoezo verslaafd, maar beter dit dan iets anders. Toch?

    Zolang je ook maar ooit aan vriendje toe komt. In plaats van het schrijven. Ahum.

    X

    Comment door Erwin Troost — 02/09/2010 #

  3. die heb ik ook 🙂 maar dan de wide-versie, als je dr aan gewend bent wil je noooooit meer n muis!
    Die ligt hier nog wel bij de pc maar wordt alleen door manlief gebruikt.
    Maar wat tof dat je dat ZOMAAR krijgt, super! Daar wordt je blij van 🙂

    Comment door geertje — 02/09/2010 #

  4. 🙂 Heel veel plezier ervan. Ik hoop dat ik je creativiteit hiermee een handje verder heb geholpen en dat jij en @lievejonah er maar heeeeeel veeeeeel plezier van mogen hebben.

    p.s. zo makkelijk kom je niet van je opdracht af overigens! dus ik wacht rustig die mooie tekening van die olifant af …

    Comment door Jerry — 02/09/2010 #

  5. Sjee. Ik denk dat je ermee kunt tekenen en dat dat dan op de pc verschijnt? (zo’n leek toch soms ikke)

    Comment door Karen — 02/09/2010 #

  6. zo cool! 🙂

    Comment door Hiskia — 02/09/2010 #

  7. Wauw, wauw, wauw, doe mij zo’n zomaar cadeau!

    Comment door Eline — 02/09/2010 #

  8. Wow, wat een gaaf cadeau (dat rijmt!).
    Leuk die tekening van kleuterKind!

    Comment door Toaske — 02/09/2010 #

  9. Geweldig!
    Zelf kan ik mijn eerste internet ervaringen ook nog herinneren. Mijn broer was ongeveer de eerste uit het westland. Haha. Een wereld van verschil met nu in ieder geval. 🙂

    Comment door Jolanda — 02/09/2010 #

  10. Wat gaaf! en herkenbaar, want ook hier zijn internet en irl ondertussen flink met elkaar verweven.

    Comment door Ruthy — 02/09/2010 #

  11. Dat is HEEL cool! HEEL HEEL HEEL cool!

    Comment door Francine — 03/09/2010 #

  12. Ik ben blij met je laatste 3 regels waarin je schrijft dat het een tekentablet is. Want, geen leesbril op en snot in je ogen (yeps snipverkouden, niet lekker afijn je kent het vast wel gniffel) kon ik het uit de foto ff niet halen. Wel gaaf en lief en noem alle superlatieven maar op.
    Maaruh, wat moet je er mee? #blond#

    Enne, we gaan echt mailen wat zeg ik: ik mail je data kan jij kiezen 🙂 Thomas is gister geslaagd voor zijn rijbewijs 🙂 Blij blij blij en hij nog blijer.

    Ik ga neusje snuiten, stomen en nog meer en eindig met:
    er was ooit internet, en toen waren er 2 Inge’s, das dikke pret. Haha, is niks maar beter lukt écht niet op dit moment…..

    Comment door Inge — 03/09/2010 #

  13. goed hoor…
    van @jschun !
    Misschien moet ik ‘m ook maar gaan volgen ; )
    .
    Heb nog twee van die dingen.
    Eén A4 formaat van de Aldi
    en ’n kleine Wacom die ik had ipv ’n muis.
    Die werkt alleen helaas niet met de MekBoek : (
    Maar ja… die heeft weer zo’n lekker glazen trackpadje =)
    .
    wacht maar, straks wil je nooit meer Anders…

    Comment door Anders — 03/09/2010 #

  14. Prachtig verhaal … je denkt, waar gaat dit heen?

    Comment door Marius — 04/09/2010 #

  15. kutkind =)
    jij bent inderdaad geen type van weinig woorden.
    Gelukkig maar, je schrijft altijd onwijs cool.
    www is óók voor mij onmisbaar geworden, ik zat 5 jaar geleden pas op een cursusje www, zó kort ken ik t dus pas.
    maarnietmeerwegtedenken.

    Comment door Maurice — 06/09/2010 #

  16. zowheeeee, deze had ik gemist! wat gaaf een kado! ik ben jaloers! 🙂

    *spaart verbeten door*

    Comment door Yvonne — 14/09/2010 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.