erfelijk belast

juli 16, 2007 on 1:45 pm | In ; ), Over mezelf, Peuter | 15 Comments

Peuter is erfelijk belast met het aantrekken van ‘gekke’ mensen. Ik hàd al zo’n vermoeden en vanmorgen werd dit weer bevestigd. Soms voel ik me wel een beetje schuldig, maar dan lees ik de reacties op m’n logje van gisteren, waardoor ik eigenlijk ter plekke wel een knipdiploma èn een knipmedaille voor Peuter wil gaan maken en stiekem ook een supermamadiploma voor mezelf en dat relativeert, gek genoeg.

Al vroeg kwam ik erachter, dat ik een bepaalde, blijkbaar vrij onweerstaanbare aantrekkingskracht heb op mensen die ogenschijnlijk uit het niets hun onsamenhangende levensverhalen graag kwijt willen.
In de bus op weg naar school, een bus vol tieners, stapte halverwege de ‘dorpsgek’ wel eens in en ging dan steevast naast/voor/achter mij zitten, om vervolgens weer hetzelfde verhaal op te hangen over hoe de hele wereld tégen hem was, maar dat dat niet gaf, omdat de hele wereld gek was, behalve hij. Het verhaal ging, dat hij ‘zijn verstand verlezen had’, iets waar mijn moeder mij ook wel eens voor waarschuwde…
En toen ik de opleiding Maatschappelijk Werk deed, leek het soms wel of iemand dit stiekem op mijn voorhoofd had geschreven, want lange tijd kon ik geen kroeg binnen stappen of ik had al contact gemaakt met een, zo zou na korte tijd steeds weer blijken, ‘probleemgeval’.

Maar vanmorgen dus.
Peuter zag in de supermarkt een soort van plateau, waar ongetwijfeld de aanbieding-van-de-week nog op kwam te staan, maar ach het was nog maar elf uur en de Albert Heyn hier heeft op maandagmorgen nooit zo’n haast met bijvullen.
Peuter vroeg of hij er op mocht klimmen en dat mocht.
Spontaan ging hij een showtje weggeven. Hij zong en danste dat het een lieve lust was en na enkele seconden had hij zijn eerste publiek al. Een vrouw die na een nog redelijk algemeen ‘die wordt nog eens beroemd’ meteen begon over hoe beroemde mensen altijd gèk werden en aan de drugs (!!!) en daar kwam haar levensverhaal al.
Peuter redde ons, door heel hard te roepen dat ‘ie er niets van verstòhònd, ze praatte ook nogal onduidelijk, waarna ze doorliep. Niet dat ze ophield met praten, overigens.

Misschien is Peuter niet zozeer erfelijk belast met het aantrekken van ‘gekke’ mensen, dan wel met ‘gekte’ zelf, bedenk ik nu, terwijl ik me de blikken van vanmorgen herinner, toen we daar samen zongen…

15 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. prettig gestoord noemen ze dat toch??
    ik had het willen zien.

    Comment door margriet — 16/07/2007 #

  2. Hahahahahaha wat een gezelligheid zo op de maandagochtend!

    Comment door Marijke — 16/07/2007 #

  3. Zou het in de naam zitten Ing. Ik herken regelmatig trekjes van jou die ik zelf dus ook heb, Grappig is dat. Prettig gestoord ook wel. Lekker hoor. Er zijn al zoveel ‘normale’mensen dat er een paar uit de pas moeten lopen.
    Heerlijk dat Peuter zo onbevangen in het leven staat. En super dat jij hem dat ook aanmoedigd/meedoet met hem. Ach ja, endan heb je er altijd zemelaars bij die denken bij jou aan te kloppen. En voor je het wet sta je een heel levensverhaal aan te horen……..

    Doei doei

    Comment door Inge — 16/07/2007 #

  4. wahahahahahahhahahahah
    ik als SPWer heb helemaal hetzelfde!!
    en genieten dat ik ervan doe !!!
    want naarmate ik ouder word zijn al die drama’s en mislukte-levens-verhalen véééúuuuuullll interessanter dan de sukses stories..
    meis geloof me….ik vind het heerlijk!!
    geef mij de underground…de junks..de alcoholisten….en ik heb een avond lol!!
    en laat de managers en de teamleiders en de cheffen en de directueren heerlijk gaar koken in hun eigen vet !!
    maar ja….ze noemen mij ook rood-secreet en rooie-heks…. :(((
    ;)))))))
    maar wees nou eerlijk lieve schat, waar haal je je inspiratie van je songs vandaan???
    waar draait de muziek op??
    sukses stories???
    dacht het niet….
    jij en peuter zijn helemaal OK !!
    maar wel alleen luisteren op JOUW tijd!!
    liefs

    Comment door @-',-- janneke --',-@ — 16/07/2007 #

  5. Peuter weet in elk geval hoe hij dit soort mensen moet afwimpelen. Doorpraten, prima, maar even ergens anders asjeblieft. Heeft ie weer goed gedaan.

    Comment door Henrike — 16/07/2007 #

  6. Volgens mij komt het helemaal goed met Peuter. En niet bang om zichzelf te zijn en te uiten en heel goed in staat om mensen af te wimpelen waar hij geen zin in heeft. Hij is niet gek, maar gewoon een geboren performer. Net als zijn mamma.

    Comment door Marleen — 16/07/2007 #

  7. Een aardje naar zijn mamaardje ????:):)

    Comment door julia — 16/07/2007 #

  8. Grappig dat jij ook een log over erfelijke belasting bovenaan hebt staan!

    Ik voed trouwens niet twee-talig op, ik doe ’t gewoon in ’t fries. Nederlands leert hij vanzelluf wel (zo ging ’t bij ons vroeger thuis ook, dus ik ga d’r maar van uit dat ’t werkt).

    Vind je ’t goed dat ik je link?
    (Hoop ik maar, anders moet ik ‘m weer weg halen)

    Comment door Geartsje — 16/07/2007 #

  9. Hahahaha…lekker spontaan en wie weet hoe blij en gelukkig je onbewust de mensen gemaakt hebt zo op de maandagmorgen!!

    Comment door annemarie — 16/07/2007 #

  10. O heden….dit herken ik zo. Ik heb ook Maatschappelijk Werk gedaan (propedeuse gehaald en toen gillend weggerend naar de PABO:-) ). Maar ik had een abbonnement op mensen die mij ’s nachts belden met problemen en verhalen. In die tijd heb ik heel goed leren ‘nee’ zeggen. Met ‘dorpsgekken’ hou ik overigens wel een innig contact want die zijn lang zo gek nog niet.

    Comment door Rianne — 17/07/2007 #

  11. Wie gek doet, gek ontmoet?? (nieuw spreekwoord, speciaal voor peuter en de mamma….)
    Maar dat gek doen (een podium is toch zeker om op te treden!!?)en toen ‘namen’ we een tweeling…. je wil niet weten hoeveel gekke stambomen en afgevallen ‘loten’ we sindsdien over ons uitgestort hebben gekregen!!

    Comment door Yvonn — 17/07/2007 #

  12. Een beetje gekke supermama ben jij ook wel en Peuter leert al geruime tijd op podia te staan, vooral thuis, maar nu ook in de AH. Dat doen er weinig hem na. (En mensen die elk spoor van beroemdheid of gevatheid of geliefd zijn vreemd zijn, storten zich weldra uit. Je “moet dat nog verklaren”.);))

    Comment door Marius — 17/07/2007 #

  13. @janneke en rianne : typisch is dat hè !!! heb me vaak afgevraagd wat dat nou was, vrienden [mwd maar ook sph] hadden t ook !

    Comment door de mama — 17/07/2007 #

  14. @geartsje : ik vind ’t helemaal goed, tis toch geen neplog hè ; )

    Comment door de mama — 17/07/2007 #

  15. Ik huppel even langs om te zeggen dat ik je foto’s zo leuk vindt! Ik zit zelf nog niet echt in het ‘kindertijdperk’, maar vind het gewoon leuk hoe je Peuter neerzet!

    Comment door Donkerrood — 17/07/2007 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.