over smaak zou ik wel eens willen twisten
november 23, 2007 on 3:32 pm | In Smullerdesmul | 35 CommentsNiet dat er over vàlt te twisten. Laat staan te loggen ! Maar ’t was nu eenmaal de titel van het verzoeklogje van Plato. (Kijk maar !)
Als ik al eens zou willen twisten over smaak, dan graag met mijn jongere zelf. Maar aangezien mijn jongere zelf overal wel een antwoord op had, zou die discussie misschien tòch tegenvallen. Of zou ik haar nu om kunnen lullen ?En daarom doe ik het
dan maar met jullie* !
Men neme één pot olijvonaise (of yogonaise of iets in die richting), een joekel van een ui
(of meerdere kleintjes), een komkommer, een stuk of wat knoflookteentjes, versgemalen peper en Italiaanse tuinkruiden.
Lepel de hele pot olijvonaise in een kom.
Snij de ui (grof) en mik die er bij.
Snij de komkommer 2 x door de lengte en vervolgens in stukjes en mik die er ook bij.
Pers (of snipper) de knoflookteentjes (hoe meer, hoe beter) en mik die er ook bij.
Strooi er vervolgens royáál peper en nòg royaler tuinkruiden overheen en roeren maar.
Het is nèt geen Tzatziki, wèl Helemaal Heerlijk. Vind ik dan. Voor bij een lekkere kip Tandoori uit de oven, bijvoorbeeld.
Maar Wat vinden jullie ? Staat dit receptje logje terecht in de speciaal hiervoor ingevoerde rubriek Smullerdesmul ? Of mag ik deze dans van U gaan we twisten ?
*Moeten jullie natuurlijk wel leuk meedoen…
35 Comments »
RSS feed for comments on this post.
het lijkt mij heerlijk, behalve dan de peper…nee we gaan niet twisten..sorry stel ik je nu teleur?
Comment door margriet — 23/11/2007 #
om iedereen maar even vóór te zijn : dit was het eerste en
meteen ook het laatsteenalaatste* verzoeklogje. zoals jullie misschien wel begrijpen 😉*belofte maakt schuld.
Comment door de mama — 23/11/2007 #
Klinkt goed, maar ben dan ook een Tzatzikifan.
Comment door Karen — 23/11/2007 #
Whahahaha, ik wil wel deze dans van jou maar ik ga niet met je twisten. Die saus moet ik natuurlijk nu gaan proberen te maken. En aangezien ik maar een gemiddeld keukenprinsje ben, heb ik me hier dus met een knots van een probleem opgezadeld :-).
Ik was het verzoek eigenlijk al vergeten. Maar jij hebt het weer boven gehaald. Slim meisje!
Dank je wel dat je mijn verzoeklogje hebt ingevuld. Ergens op de weblog zit nu nog een weblogster te zweten over mijn weblog verzoek:
“had mijn vrouw maar één zo’n been”. En dat vind ik erg leuk.
Eigenlijk had ik hier ook nog een verzoeklogje willen plaatsen maar ik zie dat dat niet kan. Dus laat ik het maar achterwege. Jammer.
Maar erg bedankt voor dit stuk. Peuter zal je vergeven dat het deze keer niet over hem ging.
Comment door plato — 23/11/2007 #
Ik ben niet zo van de ui. Ik vervang de ui vaak voor de prei.
Comment door karin — 23/11/2007 #
Hmmmm comfort-food 😉
Comment door Marijke — 23/11/2007 #
Lekkerrrr!
Comment door Mir — 23/11/2007 #
*ontgaat even het smullerdesmul-gebeuren*
Ps: Wordt dat een nieuwe categorie alhier?
Comment door Mir — 23/11/2007 #
Mjammie!!!
klinkt goed, dus ga ik niet over
redetwisten met je😉
Comment door Aukje — 23/11/2007 #
Van de ui maak ik flinterdun gesneden lenteui, maar de knoflook zou ik zeker wel persen, zodat het sap vrij komt. En dan op vrijdagavond, en het hele weekend binnen blijven zonder afspraken. Zo wil ik het wel een keer proberen.
Comment door Jesca — 23/11/2007 #
en ik denk ineens
kaassouflés …
Comment door karin — 23/11/2007 #
Klinkt goddelijk!
Comment door Ing — 23/11/2007 #
Olijven en Italiaans, daar valt mijns inziens wel over te twisten 🙂 De rest moet gewoon goed zijn..hihi
Comment door annemarie — 23/11/2007 #
Klinkt goed!! mmmmm…krijg er trek van 🙂
Comment door Patricia — 23/11/2007 #
Klinkt goed, en twisten wil ik ook wel…dansen dan he daar ben ik gek op hahahaaaaaaaaaaa.
maar al die uien, o arme Hubbie, ik ga wel in het logeerbed.. 🙂
Comment door Cyber Oma — 23/11/2007 #
Klinkt errug lekker, foto?
Comment door Suzanne — 23/11/2007 #
IK kan er wel mee leven volgens mij 🙂 Lekker fris ook in de zomer lijkt me. alleen zou ik er iets meer knoflook teentjes in doen als een stuk of wat, maar daar valt over te twisten.. 😉
Comment door Redstar — 23/11/2007 #
Ik heb verdorie straks nog een nieuwe culinaire weblog op mijn geweten.
Comment door plato — 23/11/2007 #
Klinkt lekker. Maar ik hou het bij klinken, ben beslist geen keukenprinses. Geen geduld! En hier in huis krijgen ze subiet kromme tenen als ik dit ga voorlezen 😉
Comment door Willian — 23/11/2007 #
Het klinkt heel lekker! Ik ga het ook eens maken 🙂
Comment door Eline — 23/11/2007 #
Lijkt me lekker, ga ik zeker een keer proberen! Nu nog even het recept van die kip Tandoori. O nee, je doet geen verzoekjes meer, ik google het wel even 😉
Comment door Tina — 24/11/2007 #
Mmmmm, dat at ik gisteren! Met heel goede herinneringen en verder nu moe en naar bed, dus geen getwist vanuit hier!
Comment door Toaske — 24/11/2007 #
Klinkt lekker, ga het zeker binnenkort een keer maken.
Fijn weekend.
Carpe Diem
Natasza
Comment door Natasza — 24/11/2007 #
OOoh lekker. En dan wat? Dippen met plakes komkommer? Klinkt ook goed als een bij-mosselen-sausje…
Maar ik ga vandaag pepernotencake bakken. Da’s wat seizoensgerichter zeg maar :p
Comment door Francine — 24/11/2007 #
Klinkt heerlijk!
Ik ga het zéker een keer proberen!
Ik heb ook al eens een logje aan het onderwerp ‘smaak’ gewijd..!
Ik vind het zo wonderlijk dat iedereen een andere smaak heeft..
Dat ieder iets anders mooi/lelijk/lekker of vies vindt!
Hoe komt dat toch?
Interessant onderwerp!
Comment door Anske — 24/11/2007 #
Klinkt erg heerlijk, behalve de ui! 😀
Comment door Marieke — 24/11/2007 #
@plato: terwijl ik even zit te peinzen over de juiste woordkeuze in mijn log over het ene been, lees ik dit log en jouw reactie! gniffel, gniffel. Nog even geduld hebben, hij is bijna kaar.
Inge: kom maar op met die twist! olyvonaise is veel te romig voor bij kip tandoori. Ik denk dat ik het maar uitprobeer met kwark.
Comment door Marleen — 24/11/2007 #
Houd niet zo van twisten.
Dans liever een rumba of een engelse wals.
Comment door Geartsje — 24/11/2007 #
Nou ik vind het wel het proberen waard. Moet ik alleen nog even bedenken waar ik het bij ga eten.
Comment door youke — 24/11/2007 #
Jammie krijg gelijk trek….waar is het warme stokbrood?
Comment door San — 24/11/2007 #
Klinkt goed zeg! Ik schrijf hem over en ga hem eens uitproberen!
Comment door Janneke — 24/11/2007 #
klinkt als een recept tegen de griep!
maar dat zal wel aan mij liggen… 🙁
als ik weer wat proeven kan zal ik het uitproberen..
maar zonder die kip…met stokbrood en kippesoep??
waarom al die rauwe ui erdoor??
het zal wel lekker zijn..als jij het zegt..
kom hier nog op terug!!
liefs
Comment door J@ntje — 24/11/2007 #
Het klinkt ontzettend lekker!
Comment door Roos — 24/11/2007 #
Ik ben voor alles waar knoflook in zit:-)
Comment door Miriam — 25/11/2007 #
Ik doe het met de helft van de mayo/yogho/olijvonaise, goed? Verder klinkt het prima!
Comment door Ellen — 25/11/2007 #