en wat zei de dokter ?

september 19, 2007 on 2:47 pm | In Moe(der), Peuter | 16 Comments

Inmiddels ben ik erachter. Als je hier een afspraak bij de dokter wilt maken, moet je net doen alsof je dat eigenlijk niet wil. Dan is er op de één of andere manier altijd nog wel een plekje te vinden. Bij één van de ‘betere’ dokters ook nog. Binnen het uur.
Geheel overstuur bellen, omdat je bang en wanhopig bent en eigenlijk meer ‘hulp’ zoekt dan een dokter, resulteert doorgaans niet in een afspraak.
Of de assistente moet tijd over hebben. Of de arts-in-opleiding. Alsof je dáár op zit te wachten als je Peuter doodziek op de bank ligt. Je hele handeltje inpakken om even gezien te worden door een stagiaire.

Zo belde ik ooit in tranen de dokter assistente omdat Baby van de commode was gevallen. Ik had me welgeteld twee seconden omgedraaid om z’n speentje te pakken en BOEM !!! Tijdens de hieropvolgende hartstilstand, waarin ik Baby ook nog van de grond heb weten te rapen, gingen er wel duizend gedachten door m’n hoofd. Ik ben een slechte moeder. Hoe heeft ‘ie dat voor elkaar gekregen ? Ik ben een slechte moeder. Dolf* is ook ooit van de commode gevallen, die is nog hartstikke slim. Ik ben een slechte moeder. Ik moet de dokter bellen. Help ! Ik ben een slechte moeder… enzovoort.
De assistente was niet onder de indruk. Een afspraak zat er niet in.

Oorontsteking. Ook zoiets. Peuter, beroemd om zijn woordenschat, kon nog maar één woordje uitbrengen. Mama. En dat dan honderd keer. Achter elkaar. Heel de nacht.
Al had ik in ‘m kunnen kruipen, dan nog was ik niet dichtbij genoeg.
Met veel omwegen (want Peuter kon Echt Niet losgelaten worden) wist ik om half negen ’s ochtends de telefoon te pakken te krijgen en drukte ik de sneltoets in.
De assistente was weer eens niet onder de indruk.
Een afspraak kreeg ik wèl, omdat ik weigerde op te hangen.

Verkouden ! Voor de zoveelste keer… Wie mij ooit op de mouw heeft weten te spelden dat borstvoeding garant staan voor Super-Weerstand en hoe langer hoe meer, herinner ik me niet meer, maar wil iémand haar vertellen dat, na elf maanden borstvoeding, Baby nog vóór z’n eerste verjaardag Flink Verkouden was ?!!
Peuterschooltje is niet alleen een dure grap aangelegenheid, maar ook (nog steeds) bijna elke keer een garantie voor een zieke Peuter.
Het went. Min of meer.
Maar voordat ik ga ‘thuisdokteren’, wil ik toch even overleggen met de dokter. Of ‘ie me dus even terug kan bellen. Dat is alles wat ik vraag.
Een kwartier later zitten we in de wachtkamer.

En zo belde ik gisteren maar weer eens, niet voor een afspraak en vooral ook niet met de vraag of de dokter me terug kon bellen. Gewoon om te melden dat Peuter weer eens verkouden was is.
Of ik tòch niet even langs wou komen, vroeg de assistente. Tot twee maal toe.
Tussen de middag werd ik teruggebeld. Door de beste dokter van allemaal nog wel.
Ik was een goede moeder, zei ‘ie. En mocht hem altijd bellen.

Volgende keer maar eens z’n o6-nummer vragen dan, want met die assistente(s) heb ik het wel een beetje gehad.

*Neefje #2. Zie dit logje. Of deze.

16 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. Whahaha!!!!
    Ik zou hem volgende keer gewoon smsen…
    Of vraag of tie op msn komt!!!

    en natúúrlijk ben jij een goede moeder!!!!

    Comment door Anske — 19/09/2007 #

  2. wij bellen echt neit meer de dokter..wij rijden regelrecht naar de ehbo..ook voor oorontsteking..en ze hebben ons nog nooit terug gestuurd..als ze ons nu aan zien komen gaan de deuren al vanzelf open en word er koffie gezet *grinnik*

    Comment door margriet — 19/09/2007 #

  3. Een afspraak maken met een dokter is echt een ramp… Ik hang soms 20 minuten aan de lijn (en mn Hi-rekening wordt steeds hoger) en dan wordt ik afgewimpeld met: Ach gaat wel over, bel over een paar dagen nog maar eens…
    En over mn log: ik zou het heel fijn vinden als mn Engels verbeterd werd, daar leer ik alleen maar van! Ik doe er heel erg mn best op, maar grammatica is niet mn sterkste punt. Dus graag 🙂 (maar gewoon lezen wat ik geschreven heb mag ook hoor haha!)

    Comment door Sanne — 19/09/2007 #

  4. Af en toe is het hartstikke moeilijk of je wel of niet de dokter zult bellen. Renske blaft inmiddels al een dikke drie maanden een erg nare hoest. Voor de rest niks aan te merken, alleen af en toe een enorme hoestbui. Zo erg, dat ze rood aanloopt en soms zelfs moet spugen. Tja, we zijn inmiddels 2x met haar bij de dokter geweest. Daar zegt men dat haar longen schoon zijn en dat ze er vast en zeker zonder medicatie ook wel uit komt. En dat weet ik ook wel. Het is meer dat ze even bekeken wordt. Voor de gemoedsrust nietwaar?
    En jij, jij bent een geweldige moeder!!! Nooit vergeten hoor.

    Comment door Toaske — 19/09/2007 #

  5. Ja, dokters, pfff, maar als het om iemand gaat buiten jezelf is het nog altijd een graadje erger, vind ik soms dan of ehm niet… ehm even denken. Pff lastig hoor.

    (offtopic: bij deze een kennismaking met )
    Uitgebreide HTML-handleiding

    Comment door Erwin Troost — 19/09/2007 #

  6. Er gebeurde iets heel vreemds, maar waar uitgebreide HTML-handleiding staat hoorde Punkey’s te staan. Maar goed, je kan er nog steeds op klikken.

    Comment door Erwin Troost — 19/09/2007 #

  7. Het gatver. Sterkte met peutermans. Ook bij ons thuis ziekenboeg, dus ik weet hoe het voelt. Zucht.

    Comment door Francine — 19/09/2007 #

  8. Ik ken dat wel. Assistentes houden afspraken graag af. De laatste keer mocht ik niet komen maar belde de huisarts me wel terug. Dat was ook goed. Beter zelfs. Het wordt een probleem als Dunya ziek is en niet naar het kdv mag, want ik moet wel gewoon naar het kdv. En ik heb geen oppas achter de hand. Heel veel beterschap met Peuter.

    Comment door Henrike — 19/09/2007 #

  9. Volgens mij voelt iedere moeder zich wel eens een “niet zo goede moeder”. Iedereen heeft wel een ervaring waarvan ze denkt ” hmmmm, ik hoop dat dit goed gaat komen”
    Jij bent, net zoals (bijna) alle moeders een hele goede, lieve, zorgzame mamma, die ook gewoon net een echt mens is 😉

    Comment door Jetty — 19/09/2007 #

  10. Vroeger kreeg je de vrouw van de dokter aan de telefoon, dat was nog erger. Die had altijd het idee dat manlief tegen patiënten in bescherming moest worden genomen.

    Comment door Pascal — 19/09/2007 #

  11. @anske : wat een Wereld-Idee ! de dokter op je msn !!! tòt ‘ie rsi krijgt natuurlijk 😉 hahaha
    @margriet : echt ?!! wij hebben hier niet eens een ehbo… moeten we eerst helemaal naar haarlem kachelen…
    @sanne : o ja, dat eeuwige wachten aan de telefoon voor je überhaupt iemand aan de lijn krijgt ! die vervolgens vraagt : heeft u één momentje ? ik heb iemand op de spoedlijn…
    (over je log… kom ik nog op terug)
    @toaske : jeetje dan zou ik me dus echt mega druk maken en om de haverklap op de stoep staan bij de dokter ! beterschapjes voor renske !!!
    @erwin : dank. punkey’s zijn leuk 😀
    @francine : jij ook sterkte dan !
    @henrike : hm… zou ik wel ff proberen te regelen dan, want anders ???
    @jetty : … nèt een echt mens ?!! 😉
    @pascal : assistentes hebben die rol inmiddels massaal overgenomen, heb ik het idee… 😉

    Comment door de mama — 19/09/2007 #

  12. …en anders koop je een huis naast de praktijk, je vraagt je man om medicijnen te gaan studeren, of je doet het zelf. Maar je kan ook gewoon de assistente in elkaar slaan. Dat schijnen meer mensen te willen doen.;-)

    Comment door Leukerd — 19/09/2007 #

  13. He bah.. zo naar als je kind ziek is.. En idd, als de bortsvoeding een garantie geweest zou zijn.. dan had mijn kleine Mees van toen 8 maanden niet bijna in het ziekenhuis gelegen met longontsteking of iets in die buurt.
    Blijf je gevoel volgen wilde ik zeggen maar dat doe je wel daar twijfel ik niet aan, en twijfel nooit of je een wel een goede moeder bent. Dat sommige huisartsen twijfelen of ze goeie artsen zijn da’s wat anders ( :

    Comment door Mir — 19/09/2007 #

  14. Ik bof met de beste dokter en aan zijn zij ook super assistentes! Als ik bel (is het gewoon erg nodig, want ze kennen mij) mag ik àltijd op dezelfde dag komen!
    Ik heb pas s’nachts nog aan de lijn gehangen, maar da’s een heel ander verhaal…ffft.
    Maar met 3 kinders flink in de oorontstekingen en buisjes ellende weten ze echt wel dat ze me minstens 1 x per week in moeten plannen. Blijft drama natuurlijk en bij de jongens ook pas begonnen na de BV, dat dan weer wel!

    *ik mail je zo*

    Comment door annemarie — 19/09/2007 #

  15. De assistentes lijken tegenwoordig wel bloedhonden! Getraint om de dokter te beschermen !

    Comment door Julia — 19/09/2007 #

  16. Wij hebben gelukkig hele aardige assistentes bij onze huisarts. Maar een paar jaar geleden (Friso was een week 3 jaar) was onze huisarts op vakantie en moest ik naar de vervanger bellen omdat Friso hoge koorts had, spuugde en diaree had. Nah mocht niet komen, was overbezorgd. Dag 2 weer gebeld, ik helemaal over de rooie, kreeg ik telefonisch medicijnen voorgeschreven……. Maar het hielp niet echt. Dag 3 mocht ik eindelijk langskomen en een kwartier later lag hij in het LUMC (ziekenhuis in Leiden) Hij was al aan het uitdrogen………… Terwijl ik ieder kwartier ORS met een spuitje zijn mondje instoot. Ik dacht dat ik gek werd…… Gelukkig is alles nog goed gekomen maar hij heeft 3 hele dagen geisoleerd gelegen. De angst die ik toen voelde………

    Gelukkig is hij weer helemaal de oude, maar toen hij alweer vrolijk rondscharrelde was moeders nog de kluts kwijt. En het heeft me wel 1 ding geleerd: als onze eigen huisarts er niet is en er IS wat rijden we echt naar de eerste hulppost toe. En een goeie die me daar dan weg weet te sturen!

    groeten Inge

    Comment door Inge — 19/09/2007 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.