oma, als het weer feest is, ben jij er altijd bij

september 1, 2007 on 2:19 pm | In Dat was toen, Over mezelf | 10 Comments

Peuter heeft twee oma’s die allebei, op hun eigen manier, heel gek met hem zijn.
Hij heeft ook nog twee opa’s die allebei, zo mogelijk, nòg gekker met hem zijn.
Hij is, wat dat betreft, heel rijk.
Hij ziet ze niet zo vaak, maar wel met feestjes. En met opa B. belt ‘ie vaak. Of we msnen. Met webcam. Opa dan hè, wij hebben zo’n ding niet.

Mijn lieve opa en oma woonden vroeger slechts één straat verderop. Ik zag ze elke dag. En oma en ik waren twee handen op één buik.
Woensdagmiddagen brachten we altijd samen door. Samen naar het dorp, drie droge worsten voor vijf gulden halen bij de slager. En kletsen. Heel veel kletsen.
In de vakanties en weekenden logeerde ik vaak bij opa en oma.
Dan mocht ik ’s ochtends bij oma in bed en luisterden we naar de radio. Ko de Boswachter. Beesten in het nieuws. En dan kwam opa ons een kopje thee brengen, met een wolkje melk. En dan maakten we grapjes.
We bakten ook altijd kokostaart samen. Feest of geen feest.

Oma, als het weer feest is, ben jij er altijd bij,’ zingt Peuter, vernoemd naar mijn lieve oma, uit volle borst mee met de meisjes van K3. En zachtjes zingt de mama mee, want haar lieve oma is er ook altijd nog een beetje bij… Feest of geen feest.

      

10 Comments »

RSS feed for comments on this post.

 1. Fijne herinneringen die niemand je meer kan afnemen en van onschatbare waarde !!

  Comment door Julia — 01/09/2007 #

 2. Die herinneringen moet je koesteren! Ik heb nog een opa en oma en hoop dat ze nog echt wel lang bij ons blijven!

  Comment door Marieke — 01/09/2007 #

 3. Mijn moeder zit voor een maand in Canada, maar in de woonkamer hangt een grote foto van haar aan de muur. Dus staat zoonlief elke keer voor die foto: Dag Oma Judith! Dag lieve oma! Jammer dat ik geen videocamera heb, want dat is het mooiste cadeau dat hij haar kan geven.

  Comment door Marleen — 01/09/2007 #

 4. fijn he, dat je zulke mooie herinneringen hebt aan opa en oma! daar kan je zo rijk mee zijn.

  Comment door margriet — 01/09/2007 #

 5. Gelukkig, je kekke log doet het weer!

  Janna en Renske hebben beide oma’s en opa’s nog. Mijn ouders zijn 62 en 64, die van vriendje 82 en 84. Een wereld van verschil. De band die de meiden hebben met mijn ouders is fantastisch, met de ouders van vriendje is toch heel anders. Oma is dement, opa is echt oud en weet niet zo goed met ze te spelen. Niettemin geniet hij volop van zijn kleinkinderen.

  Zelf heb ik geen opa’s en oma’s meer. Mijn superlieve oma is al weer 13 jaar dood. Ik plaatste ooit dit logje over haar: http://toaske.web-log.nl/toaske/2007/02/wat_blijft.html

  Comment door Toaske — 01/09/2007 #

 6. @marleen : dat is ècht jammer… als je in de buurt woonde, mocht je speciaal daarvoor de mijne lenen !!!
  @toaske : deed m’n kekke log het niet dan ? das heel nie kek !!! mooi logje, over oma…

  Comment door de mama — 01/09/2007 #

 7. Ik las koko-staart. Maar kokostaart lijkt me mega-lekker. Receptje?

  Comment door Sana — 01/09/2007 #

 8. ha! en nog een stoere oma ook!

  Comment door mama muis — 01/09/2007 #

 9. @sana : sorry, te lang geleden… receptje moet je maar ff googlen, dus 😉 en ik las zelf eerst ook koko-staart en twijfelde al of het kokos-taart moest zijn, met streepje hahaha

  Comment door de mama — 01/09/2007 #

 10. Ontroerend. Ik denk dat mijn moeder precies zo’n oma is als jij hierboven beschrijft. Mijn eigen oma mis ik ook wel maar niet dat ik altijd aan haar moet denken..het was toch wat afstandelijker. Jammer. Daarom vind ik het zo mooi hoe mijn kinderen nu met hun oma omgaan.

  Comment door roos — 05/09/2007 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.