tien, maar stiekem twaalf, antwoorden

augustus 23, 2007 on 9:16 pm | In Over mezelf | 16 Comments

(op de vragen van gisteren)

Inge heeft een auto. Jawel. Hij staat op háár naam. Inge interesseert zich wel voor vierwielers. Er was zelfs een tijd dat je haar ’s nachts wakker kon maken en ze de ontstekingsvolgorde van een 6-cilinder kon opdreunen. Nu leert ze Peuter de merken. Een dropje ruit is een Renault, een leeuwtje een Peugeot. Alle kleine Volkswagens zijn Lupo’s, aldus Peuter, maar hij ziet dan weer wèl het verschil tussen een Landrover en een Rangerover. Hij was nog geen twee jaar, toen hij al wist wat voor auto mama had. Een niet-rode Opel Astra. Inderdaad, U hàd het kunnen weten !

Inge woont permanent in een vakantiehuisje aan zee de rand van de duinen. Vriendje heeft dat huisje gekocht. Voor ons drietjes. Het kostte belachelijk veel. Voor een vakantiehuisje dan. We kunnen er onze kontjes niet nèt keren, maar het is thuis.
’s Nachts kun je de zee horen door het raampje in de douche.

Inge heeft geen huisdieren meer. Ze had ooit katten. Twee. De laatste woont nog bij haar ouders, sinds Inge tijdens de zwangerschap ineens wel heul allergisch bleek te zijn. Peuter heeft wel een visje. Swieber. Die naam heeft ‘ie zelf bedacht. Eerst waren het er twee, maar Swieber vrat al het eten op. Stomme vis. Inge houdt niet van vissen. Inge houdt van grote honden. Stuk of wat. Hoe groter, hoe beter. Berner Sennen is favoriet, maar een Deense of Duitse Dog mag ook. Of alle drie. Als we ooit groter wonen.

Inge houdt van alle soorten vakanties. Vrij is vrij. Ze loopt net zo lief door een museum of beeldentuin als door de duinen. Ligt net zo lief op het strand of onderuit op de piste als gewoon onder een boom met een goed boek. Vijf Sterren Resort of geleend tentje, alles is aan haar besteed. Qua bestemming trekt Scandinavië haar wel enorm. Maar Nieuw Zeeland ook. En hé, thuisblijven is ook fijn. Of een weekendje Landal.
Vrij is vrij.

Inge houdt bijna net zoveel van muziek als van Peuter. Of nou ja, bij nader inzien is dat een wel heel overdreven vergelijking, maar ze houdt van muziek. Heeft het lief. Muziek maken, muziek luisteren. Veel verschillende soorten stijlen. Haar lijst van favorieten is te lang om op te noemen. Zie (en hoor) hier slechts een kleine, willekeurige greep uit die lange, lange lijst. Ooit begon ze trouwens te loggen met dit nummer.

Inge is nogal van de wisselende stemmingen. Niks om U zorgen over te maken. Inge is gewoon nogal van de emoties. Helemaal sinds ze mama is. Als ze vrolijk is, zingt ze de hele dag. En als ze niet zo vrolijk is, eigenlijk ook. Wat weer verwarrend werkt voor de winkelende medemens. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Peuter is het belangrijkste in Inge’s leven. Haar eigen engeltje. Zonder hem is ze niets compleet.

Inge speelt (veel te weinig) gitaar en een klein beetje piano. Haar voorkeur gaat uit naar een twaalfsnarige. Gitaar dan. Bij haar thuis te bezorgen met kekke koffer, extra setje snaren en nieuw busje FastFret, graag.

Inge heeft inderdaad één paar heul kekke oerlelijke sandalen. Voor de ècht lange wandelingen in de zomer. ’s Winters Als het regent, stapt ze graag rond in rubberen laarzen. Ze gelooft niet in ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden.’ En wat heeft iedereen trouwens tegen sandalen ?

En tenslotte… haar levensfilosofiemotto. Pluk de dag, met het oog op de toekomst !

AND THE WINNER IS… wordt morgen uiterlijk overmorgen bekend gemaakt ! Over de uitslag kan overigens naar hartelust gecorrespondeerd worden en ik ben Inge is niet geheel ongevoelig voor omkoperij.

16 Comments »

RSS feed for comments on this post.

  1. Leuk om de antwoorden te lezen! En wat zat ik er naast met de sandaaltjes, haha!!! Enne wat betreft omkoperij: zie mijn log. Een flesje rose??????? (ik mag het nu toch niet:-))

    Comment door Miriam — 23/08/2007 #

  2. Foute sandalen zijn de zogenaamde Jeruzalemnikes, ken je die? Daar denk ik ook aan bij sandalen. Ik vind jouw sandalen nog net geen Jeruzalemnikes, maar toch behoorlijk fout.

    Leuke antwoorden, dat heb je mooi gedaan met al die verwijzingen.

    Comment door Toaske — 23/08/2007 #

  3. k’Heb het best goed gedaan vind ik zelluf :):)

    Comment door Julia — 23/08/2007 #

  4. Goh, zat ik toch volgens mij met mijn gokjes niet echt heel ver mis 😉

    Comment door Marijke — 24/08/2007 #

  5. Heel leuk om te lezen!!!

    Comment door Marieke — 24/08/2007 #

  6. behoorlijk fout ??? las ik dat ??
    dan is vrouw vivaldi waarschijnlijk een totaal behoorlijk foute verschijning ..draag wat ik wil en lekker vind zitten ;)))
    meis rug is háást over ik beweeg weer volop , hr vivaldi mag in oktober pas weer off-shore , maandje later als …….maar gaat goed verder !
    volgende week ga ik de borstronde weer doen , en neem ik de rug mee in’t verhaal …en dat vriendje van me zit nog een maandje langer op kantoor . fijn weekend ..je zal het maar met de zee moeten doen ;)))))knuf leen !!

    Comment door lenie — 24/08/2007 #

  7. O ja Inge en mijn antwoorden staan er nu ook hoor , bij de comments van dezelfde post en nog bedankt voor je lieve woorden , ik vind jou ook een schat van een mens !

    Comment door Julia — 24/08/2007 #

  8. Kate Bush en rode sandalen.

    Nu we toch over onszelf in de derde persoon aan het schrijven zijn, here goes:

    Frank moet zijn mening van Inge nu toch een beetje bijstellen.

    Frank dacht hier met een kekke thirtysomething te maken te hebben, maar dan een goede, niet zo eentje die je tegenkomt in de boeken van Kluun.

    Frank schrok een beetje toen hij de muzieklink aanklikte en Kate Bush tegenkwam die met haar ogen een sluitertijdje deed.

    Frank vindt het huisje van Inge, Peuter en Vriend wel weer erg okay.

    Frank heeft een Berner Sennen die Sirus heet, dus is het helemaal met Inge’s hondenkeuze eens.

    Frank heeft verder geen reacties.

    Comment door Frank — 24/08/2007 #

  9. Super dat je de banner met “dit is mijn stem tegen armoede” ook op je weblog hebt gezet!!

    Comment door Jetty — 24/08/2007 #

  10. @frank : the only thing kek hier is ‘t log, toch 😉

    alhoewel ik kate zou droppen in een heartbeat, als dat de enige manier zou zijn om uit kluun’s boeken te blijven, luister ik stiekem toch graag naar d’r…

    Comment door de mama — 24/08/2007 #

  11. Aha. Forgive & Forget dan maar.
    En wat zit ik nu te zeuren, ik zing mee met de (Engelse) liedjes van The Wiz.

    Comment door Frank — 24/08/2007 #

  12. Nu volg ik je blog al een tijdje en moet zeggen dat mijn antwoorden op je vragen niet zóveel verschillen met je eigen antwoorden 😉

    (ot: Noorwegen heeft het stokje zien landen maar moet het ff laten liggen. Heb momenteel geen tijd om m´n blog bij te houden. Ok?)

    Comment door ellen — 24/08/2007 #

  13. Ach wat spijt het me dat ik niet eerder zo mijn indrukken noteerde. Lieve Inge, het kwam er niet van, maar ik zat qua sfeer, zo blijkt nu, toch dicht in je buurt. Je antwoorden worden zonnig omhelsd. Een heel fijn weekend jullie drie. Waar ik woon, wil jij niet, maar andersom wel. ;))

    Comment door Marius — 24/08/2007 #

  14. Eerst zo’n vreselijk lastig vragenlijstje invullen en dan ook nog iets bedenken om je om te kopen!?!
    Ok ok, dan doe ik een poging: als ik win dan zet ik ook een ‘dit is mijn stem tegen armoede’-banner op mijn log. En win ik niet… dan ook 😀

    Comment door Mimi — 24/08/2007 #

  15. @mimi : je bent mooi te laat met je omkoperij 😉 maar goeie actie !

    Comment door de mama — 24/08/2007 #

  16. hahahahaahhahaha
    ik ben dus ook de beste omkoper!!!
    hahahahahahha
    als ik jou was was ik voor die fles rose van miriam gegaan…
    ik heb helemaal niks geboden hihihihi

    ik wel weer erg gelachen!!
    dat was het weer helemaal waard !!
    en je hebt trouwens wel erg moeten snuffelen in mijn log om die foto te vinden!!
    dus nu ken je mij nog veeeeeeeeell beter dan ik denk !!
    groetjes voor nu..
    janneke

    Comment door janneke — 25/08/2007 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.