.dromen met je ogen open

maart 10, 2018 on 7:43 pm | In ge | 5 Comments

Lezen is een soort dromen met je ogen open. Je bent waar je bent, maar toch ook weer niet. En hoe beter het boek, hoe minder je bent waar je bent. Des te verder je kunt gaan.

En lezen is dus ook nog eens supergoed voor je gezondheid. Het vermindert stress en depressie, houdt je brein jong, is goed voor je nachtrust, en het lezen van fictie verbetert zelfs je sociale vaardigheden. Lezers zijn sowieso over het algemeen empathischer dan niet-lezers, dus weg met dat hele idee van de boekenwurm! Er zijn zelfs studies die lijken te bewijzen dat je van een half uurtje lezen per dag beduidend langer gaat leven, maar ik vraag me af of dat niet wat ongenuanceerd is.
Het moge echter duidelijk zijn, af en toe Netflix afsluiten en een boek pakken is een goed idee.

En dan nu mijn vraag, wélk boek pakken jullie dan? Want waar ik overal hele lijstjes met Netflix-tips voorbij zie komen, ook superhandig trouwens, ben ik nog steeds zoekende naar een nieuwe stapel fijne boeken om dat minstens half uurtje per dag mee te vullen.

Op mijn lijstje zouden zeker staan: 22-11-1963 van Stephen King, Het Sacrament van Sophie van Hein Stufkens, Kerewin van Keri Hulme, In de wolken van Amanda Filipacchi, Het eindeloze concert van Greg Bear, Aprikheks van Majgull Axelsson, Het zesde zintuig van Marianne Fredriksson en Stuifzwam van Fay Weldon. Allemaal geen boeken die je terugvindt op de lijst belangrijkste boeken uit de wereldliteratuur, maar wel goed voor uren dromen met je ogen open. ツ

.leestips

foto: zomer 2017, Dodelijk Dilemma (originele titel: The Dead Zone) van Stephen King.

5 reacties »

RSS feed voor reacties op dit bericht.

 1. Van boeken krijg je nooit genoeg! ♥

  Comment by Mrs. T. — 11/03/2018 #

 2. Lezen blijft heerlijk. Ik lees nog steeds iedere avond even een kwartiertje voor ik ga slapen. Gewoon om even te ontspannen, bijna net zo fijn als mediteren.

  Comment by Sandra — 12/03/2018 #

 3. Dank voor de tips! Ben dol op dit soort dromen

  Comment by Mammalien — 12/03/2018 #

 4. Ja lezen! Ik zit ook echt in de lees flow…

  Comment by Saskia — 13/03/2018 #

 5. Ik lees.
  Maar op de E-Reader.
  Op dit moment lees ik Nicci French, Denken aan vrijdag.

  Comment by Aukje — 14/03/2018 #

Een reactie plaatsen

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Entries and comments feeds.